Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Βουλγαρικά διαβατήρια θέμα συζήτησης στη βουλή των Σκοπίων

Προδότες και πράκτορες

όσοι έχουν δεύτερο διαβατήριο;


Στην χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ (που οποία μεταδίδεται ζωντανά από το τηλεοπτικό κανάλι της βουλής), έγινε συζήτηση που αφορά τις συνταγματικές τροπολογίες που προτείνει ο κ. Γκρούεφσκι και το κόμμα του, τέθηκε το θέμα της δυνατότητας διπλής υπηκοότητας των υποψηφίων πολιτικών και συγκεκριμένα της Βουλγαρικής υπηκοότητας και των Βουλγαρικών διαβατηρίων.
Η Radmila Sekerinska, ανέφερε για την τροπολογία που ουσιαστικά διαγράφει το δικαίωμα ενός αρχηγού κράτους να έχει διπλή υπηκοότητα και χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τον προηγούμενο πρωθυπουργό Ljubco Georgievski, ο οποίος είχε και βουλγαρική υπηκοότητα.

Μάλιστα η βουλευτής αναρωτήθηκε γιατί άραγε έκρυβε την διπλή του υπηκοότητα ο πρώην πρωθυπουργός μέχρι την τελευταία ημέρα του στην πολιτική σκηνή του τόπου, και κατέληξε στο ερώτημα «μήπως επειδή ήθελε να κρύψει το εγκληματικό του παρελθόν;».
Κι ενώ αντέδρασαν οι βουλευτές του vmro-DPMNE, συνέχισε η βουλευτής με βαρύτατους υπαινιγμούς έως και για εσχάτη προδοσία εις βάρος της ΠΓΔΜ, λέγοντας: «Γιατί εκφράζετε τις αντιδράσεις σας για ένα άτομο που κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών μιλούσε για τη μακεδονική προέλευσή του και στη συνέχεια πήρε το βουλγαρικό διαβατήριό του; Τώρα καταλαβαίνω γιατί σταμάτησε να μιλάει και την μακεδονική γλώσσα όταν υπέγραψε τη δήλωση με τη Βουλγαρία. Φαίνεται ότι θέλησε να εκπληρώσει τις επιθυμίες των ανθρώπων στη δεύτερη εγγενή χώρα του».
Ουσιαστικά, λοιπόν, το κόμμα Γκρούεφσκι κατηγορεί ως πράκτορες ξένων κρατών όσους έχουν διπλή υπηκοότητα, ρίχνοντας έτσι λάσπη και κηλιδώνοντας τις υπολήψεις των πολιτικών αντιπάλων του. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί σαφέστατο δείγμα του πολιτικού προσανατολισμού του αλαζόνα νεαρού πρωθυπουργού, που βλέπει κινδύνους και εχθρούς παντού γύρω του, δίνοντας χαρακτηριστικά ατόμου που πάσχει από «σύνδρομο καταδίωξης», που δυστυχώς είναι μία σοβαρή ψυχολογική ασθένεια και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης από ειδικούς ψυχολόγους.
Η δημιουργία κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου που θα στηρίζει την ουσιαστική εξαφάνιση του «αντίπαλου δέους» στον πολιτικό στίβο των Σκοπίων είναι η απαρχή ενός πολιτεύματος που απέχει πολύ από τα δημοκρατικά πλαίσια στα οποία οφείλει να κινείται οποιαδήποτε χώρα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτή η χώρα επιθυμεί την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον δυτικό πολιτισμό. Δυστυχώς, για τους κατοίκους των Σκοπίων, ο σημερινός τους πρωθυπουργός τους οδηγεί με σταθερά βήματα στην αντίθετη κατεύθυνση, της διεθνούς απομόνωσης και του παγκόσμιου χλευασμού. Και την «είσπραξη» αλλά και την «πληρωμή» της συγκεκριμένης πολιτικής θα την αναλάβουν οι κάτοικοι των Σκοπίων και όχι ο ίδιος ο Γκρούεφσκι και τα παράνομα κυκλώματα που τον στηρίζουν…
Δυστυχώς, το μεγαλύτερο θύμα των επιλογών του «αλήτη των Βαλκανίων» είναι οι απλοί άνθρωποι, που θα πληρώσουν και το τελικό τίμημα των πολιτικών επιλογών τους και της απόφασής τους να ακολουθήσουν τον νεαρό πολιτικό στις προσωπικές του επιλογές και ο οποίος λειτουργεί μόνο για το προσωπικό του όφελος και όχι για το όφελος του λαού…
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]