Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζεται η δίκη της Εργκένεκον στην Τουρκία

Δικάζονται οι 46 λόγω μικρής αίθουσας!

Η δίκη των 86 ατόμων που ανήκουν στο ονομαζόμενο δίκτυο Εργκένεκον και κατηγορούνται ότι συνωμοτούσαν για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, συνεχίζεται σήμερα, ύστερα από τις χαοτικές σκηνές που διαδραματίστηκαν την Τρίτη κατά την έναρξη της δίκης, λόγω του μικρού μεγέθους της δικαστικής αίθουσας, η οποία βρίσκεται στο συγκρότημα φυλακών Σίλιβρι έξω από την Κωνσταντινούπολη.
Ύστερα από την συνεδρίαση της Τρίτης, η οποία ασχολήθηκε κυρίως με διαδικαστικά θέματα, σήμερα αναμένεται να ακουστούν λεπτομερείς υπερασπιστικές καταθέσεις από τους κατηγορουμένους, ένα δίκτυο που περιλαμβάνει πρώην αξιωματικούς του στρατού, ένα δημοφιλή συγγραφέα και τον αρχηγό ενός μικρού κόμματος της αριστεράς.

Λόγω του μικρού μεγέθους της δικαστικής αίθουσας, οι δικαστές αποφάσισαν να δικάσουν πρώτα τους 46 υπόπτους που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φυλακή. Οι υπόλοιποι 40 ύποπτοι είναι ελεύθεροι σε αναμονή της δίκης.
Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι συνωμοτούσαν για την οργάνωση μίας σειράς επιθέσεων με στόχο την αποσταθεροποίηση της Τουρκίας και τη δημιουργία χαοτικών συνθηκών που θα οδηγούσαν σε ένα οργανωμένο πραξικόπημα το 2009.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ύποπτοι ανήκουν στο δίκτυο Εργκένεκον, που πήρε το όνομά του από μία μυθική χώρα της τουρκικής παράδοσης, αποτελεί τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται με πολλούς φόνους που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν και είχε σχέδια να πραγματοποιήσει και άλλες δολοφονίες πολιτικών και γνωστών προσωπικοτήτων.
Μέσω αυτών των δολοφονιών και άλλων αποσταθεροποιητικών επιθέσεων, το δίκτυο ήλπιζε να δημιουργήσει το αναγκαίο χάος που θα επέτρεπε στο στρατό να πραγματοποιήσει ένα πραξικόπημα μέσα στο 2009, με το πρόσχημα ότι θα επανέφερε την τάξη στην κοινωνία.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]