Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανικόβλητος ο Γκρούεφσκι μειώνει το μέτρο εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας


Γνωρίζει πλέον ότι χάνει έδαφος

παρά την εθνικιστική του πολιτική


Υιοθετήθηκαν χθες από την Βουλή των Σκοπίων οι συνταγματικές τροπολογίες, στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, που μειώνουν το εκλογικό μέτρο για την ανάδειξη του αρχηγού του κράτους.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις, ο αρχηγός κράτους μπορεί πλέον να εκλεγεί, στον δεύτερο εκλογικό γύρο, εάν ο αριθμός των ψήφων είναι πάνω από 40% επί του συνολικού αριθμού ψήφων. Μέχρι τώρα το όριο βρισκόταν στο 50%.
Η συγκεκριμένη ενέργεια δηλώνει την σαφέστατη αγωνία του σημερινού πρωθυπουργού Γκρούεφσκι στο να επιβάλει την δική του πολιτική γραμμή και τους δικούς του ανθρώπους (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του) σε όλες τις θέσεις και τα αξιώματα του κράτους.

Με την συγκεκριμένη απόφαση ο Γκρούεφσκι ουσιαστικά δηλώνει την αδυναμία του στο να εκλέξει πρόεδρο της επιλογής του και προσπαθεί να αλλάξει προς το συμφέρον του το εκλογικό αποτέλεσμα. Φυσικά, μέχρι την εκλογή του προέδρου, θα αρχίσει έναν ανηλεή και συκοφαντικό πόλεμο κατά του υποψηφίου από την πλευρά του Τσερβένκοφσκι, αλλά και κατά του ίδιου του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας, ελπίζοντας πως θα κερδίσει ικανές σε αριθμό ψήφους που θα πριμοδοτήσουν τον δικό του υποψήφιο για το αξίωμα του προέδρου της δημοκρατίας.
Η αγωνία για το πολιτικό του μέλλον, που επιβεβαιώθηκε και με τις πρόσφατες διώξεις επιφανών μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που οδήγησε στην πολυήμερη αποχή τους από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ, οδηγεί τον πρωθυπουργό των Σκοπίων σε μέτρα που μειώνουν (ολοφάνερα πλέον) την ποιότητα της δημοκρατίας των Σκοπίων
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]