Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Σκόπια ψάχνουν για ενεργειακή συνεργασία

Υπέγραψαν συμφωνία με τη Βουλγαρία


Νέος ηλεκτραγωγός υψηλής τάσεως θα συνδέσει τη Βουλγαρία με την ΠΓΔΜ. Το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του ερχόμενου Νοεμβρίου, ανακοινώθηκε στη διάρκεια της συνάντησης που είχε, χθες, στη Σόφια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, κ. Ζόραν Στάβρεσκι, με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Βουλγαρίας, κ. Πέταρ Ντιμιτρόφ.
Ο κ. Στάβρεσκι τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συμμετοχής της χώρας στην κατασκευή του νέου εργοστασίου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας «Μπέλενε».

Τη σχετική απόφαση, δημοσιεύουν ΜΜΕ της ΠΓΔΜ και αναδημοσιεύει ο βουλγαρικός Τύπος, θα λάβει η ΠΓΔΜ στις αρχές του 2009, όταν αναμένεται να συσταθεί η μικτή εταιρία μεταξύ της Εθνικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού της Βουλγαρίας και της γερμανικής RWE, η οποία θα αναλάβει και τη χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου σταθμού.
Η ενδεχόμενη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στο νέο σταθμό του «Μπέλενε», σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές, είναι «σημάδι» της επιδίωξης της χώρας για μείωση της εξάρτησής της από τις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας.
Στο μεταξύ, ένα άλλο θέμα που τέθηκε στη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών ήταν και η δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου στην ΠΓΔΜ μέσω της Βουλγαρίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας της Βουλγαρίας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]