Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέος πόλεμος προ των πυλών στην Γεωργία


Ο Λαβρόφ κατηγόρησε τους παρατηρητές της ΕΕ

ότι παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδιστην Γεωργία


Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε την αποστολή της ΕΕ στην Γεωργία ότι αγνοεί την κλιμακούμενη βία στις ουδέτερες ζώνες που δημιουργήθηκαν έξω από τις περιοχές των ανταρτών στο πλαίσιο μίας συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
Ανησυχούμε από την αδιαφορία που επιδεικνύουν απέναντι σε αυτό που συμβαίνει στις ζώνες αυτές. Είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι, παίζουν με την φωτιά,ανέφερε ο Λαβρόφ προς τους δημοσιογράφους στην Μόσχα.
Αξιωματούχοι στην αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας κατηγόρησαν τους παρατηρητές της ΕΕ αυτή την εβδομάδα ότι παραμένουν απαθείς ενώ γεωργιανά στρατεύματα παραβιάσουν την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και βάλλουν εναντίον χωριών στα σύνορα κοντά στην πρωτεύουσα Τσχινβάλι.

Η αστυνομία στην Νότια Οσετία έλαβε την άδεια να ανταποδώσει τα πυρά εάν δεχθεί επίθεση,δημοσίευσαν αυτή την εβδομάδα ρωσικές εφημερίδες,σε μία ένδειξη κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.
Στην μεθοριακή πόλη Γκάλι της Αμπχαζίας,μία άλλη αποσχισθείσα περιοχή της Γεωργίας,το πρακτορείο Ιντερφάξ μετέδωσε πως το πτώμα ενός αξιωματούχου του τοπικού υπουργείου Αμυνας βρέθηκε με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι. Παρατηρητές της ΕΕ αντικατέστησαν τα ρωσικά στρατεύματα σε τμήματα γύρω από τις δύο αποσχισθείσες από την Γεωργία περιοχές για να διευκολύνουν την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την Γεωργία μετά τον σύντομο πόλεμο του Αυγούστου.
Δεν θα ξεχάσουμε ότι η ΕΕ είναι εγγυητής της μη χρήσης βίας κατά της Νότιας Οσετίας και Αμπχαζίας,τόνισε ο Λαβρόφ σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας,που είναι μέλος της ΕΕ,στην Μόσχα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]