Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δυσαρεστημένα τα Σκόπια από τις δηλώσεις Ρεν

Ο Γκρούεφσκι αυτό δεν το έμαθε ακόμη!!!

Αίσθηση προκάλεσαν στα Σκόπια οι προχθεσινές δηλώσεις του Επιτρόπου για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι «η ΠΓΔΜ δεν θα λάβει ούτε φέτος ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, διότι δεν έχει εκπληρώσει τα απαραίτητα κριτήρια».
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Ρεν, λέγοντας ότι «δεν έλαβε γνώση αυτών». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι είχε ήδη αναγγελθεί, εδώ και καιρό, ότι η χώρα του δεν πρόκειται να λάβει φέτος ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Η μέχρι πρότινος πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλαδημοκρατική Ένωση-SDSM», Ράντμιλα Σεκερίνσκα, η οποία είναι και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της ΠΓΔΜ για την Ευρωπαϊκή Ενσωμάτωση, καταλόγισε σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι.
«Η ανεύθυνη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία αρνήθηκε να ακούσει τις συμβουλές της αντιπολίτευσης, των Βρυξελλών και των ΜΜΕ, είναι υπεύθυνη για την αρνητική έκθεση. Η περιπέτεια των πρόωρων εκλογών θα μας κοστίσει έναν ακόμα χαμένο χρόνο στην πορεία μας προς την ΕΕ. Η αναζήτηση εντολής προκειμένου να παραμείνει άλλα τέσσερα χρόνια στην εξουσία υπήρξε για την κυβέρνηση πιο σημαντική από την ανάπτυξη της χώρας», δήλωσε η κα Σεκερίνσκα.
Τα ΜΜΕ των Σκοπίων, σημειώνουν πως, πρώτη φορά ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ, όπως ο κ.Ρεν, αναγγέλλει ότι στην ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΠΓΔΜ, η οποία αναμένεται να γνωστοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου, δεν θα περιέχεται σύσταση προς το Συμβούλιο Υπουργών για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την ΠΓΔΜ.
«Όλες τις προηγούμενες φορές -επισημαίνουν- δεν παρατηρήθηκε κάποιος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να σχολιάζει το περιεχόμενο της έκθεσης για την ΠΓΔΜ πριν από τη δημοσιοποίησή της».
Ο σχετικός τίτλος της μεγαλύτερης εφημερίδας των Σκοπίων «Ντνέβνικ» είναι: «Ο Όλι Ρεν βύθισε τις θέσεις της κυβέρνησης», ενώ η κατ' εξοχήν φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Βέτσερ» περιορίζεται στην ασχολίαστη παράθεση των σχετικών δηλώσεων του κ. Γκρούεφσκι.
Η ΠΓΔΜ έλαβε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ, τον Δεκέμβριο του 2005, αλλά από τότε ως σήμερα δεν έχει πετύχει να εξασφαλίσει ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]