Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νίμιτς συναντάει σήμερα στη Νέα Υόρκη την αντιπροσωπεία των Σκοπίων

Τσερβένκοφσκι:

Επιθυμούμε λογικό συμβιβασμό


Νέα συνάντηση με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς θα έχουν σήμερα στη Νέα Υόρκη, ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας, πρέσβης Νίκολα Ντιμιτρόφ και ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας, Μάρτιν Πρότουγκερ.
Οι εκπρόσωποι των Σκοπίων αναμένεται να επιδώσουν τις θέσεις και παρατηρήσεις της ηγεσίας της ΠΓΔΜ, επί της τελευταίας πρότασης του κ. Νίμιτς (που παρουσιάστηκε στις 8 Οκτωβρίου).

Ωστόσο με δεδομένο ότι κατά τις δύο συναντήσεις που είχαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στα Σκόπια ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, δεν κατέληξαν σε κάποια κοινή θέση επί των προτάσεων Νίμιτς, τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας εκτιμούν πως οι κ.κ. Ντιμιτρόφ και Πρότουγκερ, μετέβησαν στη Νέα Υόρκη κομίζοντας τις θέσεις του πρωθυπουργού κ. Γκρούεφσκι.
Χθες, ο κ. Τσερβένκοφσκι επανέλαβε τη θέση του για την ανάγκη εξεύρεσης ενός «λογικού συμβιβασμού» στην εκκρεμότητα της ονομασίας. Μιλώντας σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Στρούμιτσα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υποστήριξε πως μόνο ένας «λογικός συμβιβασμός αποτελεί λύση για το πρόβλημα της ονομασίας με την Ελλάδα, η οποία θα φέρει τη σφραγίδα του ΟΗΕ και θα εγγυάται ότι ο λαός της ΠΓΔΜ θα είναι "μακεδονικός" και η γλώσσα "μακεδονική"».
Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι η πρότασή του, δίχως τη συναίνεση του πρωθυπουργού κ. Γκρούεφσκι, δεν δύναται να υιοθετηθεί από το κοινοβούλιο της χώρας, διότι το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι έχει την πλειοψηφία στη βουλή. Γι' αυτό, όπως εκτίμησε, «αυτή την περίοδο το μέλλον των διαπραγματεύσεων, το μέλλον αυτού του λαού, βρίσκεται στα χέρια του κ. Γκρούεφσκι».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]