Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμέσως μετά τις συστάσεις Φριντ τρέχουν τα Σκόπια στη Νέα Υόρκη για να απαντήσουν στις «ιδέες» του Νίμιτς

Προ τετελεσμένων ο Καραμανλής;

Η Ντόρα ακόμη δεν ξύπνησε


Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ προκειμένου να μεταφέρει την ερχόμενη Τετάρτη στον ειδικό μεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς τις θέσεις και παρατηρήσεις των Σκοπίων επί της τελευταίας πρότασης για τη διευθέτηση του ζητήματος της ονομασίας.
Σύμφωνα με τηλεοπτικούς σταθμούς της γειτονικής χώρας, για το σκοπό αυτό μεταβαίνουν στη Νέα Υόρκη ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις Νίκολα Ντιμιτρόφ και ο επικεφαλής του γραφείου του πρωθυπουργού της χώρας Μάρτιν Πρότουγκερ.
Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιες θα είναι οι παρατηρήσεις των Σκοπίων επί του «πακέτου ιδεών», καθώς ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κοινή θέση.

Η ανυπαρξία της Ελληνικής κυβέρνησης
Η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δώσει καμία απάντηση ούτε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, ούτε μέσω του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ. Βέβαια, κανείς λόγος δεν γίνεται για την πλήρη ανυπαρξία της κυρίας Μπακογιάννη, η οποία συνεχίζει να παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να προβαίνει σε καμία απολύτως ανακοίνωση. Δείχνει πως χορεύει ένα όμορφο βαλς, ακολουθώντας τα βήματα του «καβαλιέρου» της….!
Δείχνει να είναι πλέον εκτός κάθε πραγματικότητας και να αποτελεί βάρος για την εξωτερική πολιτική. Η άμεση ενέργεια που επιβάλλεται (από τις ίδιες τις εξελίξεις πλέον), εκ μέρους του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, είναι η άμεση απομάκρυνσή της τουλάχιστον από το υπουργείο αν όχι από το κυβερνητικό σχήμα. Η ζημία που έχει επέλθει στην χώρα, λόγω των «αργών αντιδράσεων» της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών, ίσως να είναι δυνατόν να αποκατασταθεί εάν υπάρξουν ραγδαίες και χωρίς συναισθηματισμούς αντιδράσεις.
Αυτή εξάλλου είναι, ίσως, η τελευταία ευκαιρία για τον Μακεδόνα πρωθυπουργό της χώρας για να κερδίσει μέσα στην γενική κατρακύλα που έχει πέσει η κυβέρνηση εξαιτίας των στελεχών της… Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για «απόπειρα πλουτισμού»… αλλά για απόλυτη ανικανότητα ή για απόπειρα ενδοτισμού…
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]