Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψάχνει να βρει δικαιολογίες ο Νίμιτς για τη μεροληψία του υπέρ των Σκοπίων


Ο αγώνας για την "αγνότητα" του Νίμιτς

Τι κρύβει και πως προσπαθεί να διώξει

από επάνω του τον χαρακτηρισμό

του στημένου διαμεσολαβητή;


Σε «απολογητική» δήλωση για τις μεθόδους εργασίας του και τις επαφές του με τους τρίτους προχώρησε χθες ο ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετά την κριτική που του ασκήθηκε για μεροληψία και καθοδήγηση από την Ουάσιγκτον στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ.
Ο Μάθιου Νίμιτς στη δήλωσή του που αναγκάστηκε να κάνει μετά τη διαρροή αμερικανικού διπλωματικού εγγράφου που φώτιζε την υπόγεια συνεργασία μεταξύ Ουάσιγκτον και Σκοπίων ανέφερε ότι προετοιμάζει το υλικό, το οποίο παρουσιάζει στα μέρη αποκλειστικά μόνος του και ότι δεν στέλνει αντίγραφα, ούτε συζητά το περιεχόμενο με κανένα άλλο.

«Κανονικά, προετοιμάζω τα έγγραφά μου στον δικό μου υπολογιστή και τυπώνω και παραδίδω τα έγγραφα προσωπικά στους αντιπροσώπους» σημειώνει χαρακτηριστικά. Αναφορικά με τις συζητήσεις με τρίτα μέρη, ο κ. Νίμιτς υποστηρίζει ότι όλα αυτά τα χρόνια ένας αριθμός κυβερνήσεων έχουν ζητήσει να συζητήσουν μαζί του το στάτους των διαπραγματεύσεων. «Εντούτοις, αυτές οι συζητήσεις έχουν σκοπό να βοηθήσουν τις άλλες κυβερνήσεις να καταλάβουν την κατάσταση και δεν επηρεάζομαι από τις απόψεις καμίας συγκεκριμένης κυβέρνησης, και καμία κυβέρνηση δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να επηρεάσει τις ιδέες που παρουσιάζω στα μέρη ή την πορεία των συζητήσεων», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.
Και φυσικά, όπως καταλάβαμε όλοι μας, ο κ. Νίμιτς γνωρίζει άψογα τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και δεν χρησιμοποιεί γραμματέα για να δακτυλογραφεί τα διάφορα κείμενα με τα οποία εργάζεται. Δηλαδή, πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά και την χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου… και ο νοών νοείτω…
Με αυτό το σκεπτικό δουλεύει και τολμάει μέχρι και σήμερα να μας δουλεύει κανονικά!
Προσέχοντας όμως τις δηλώσεις του, παρατηρεί κάποιος την λέξη «κανονικά»… Δηλαδή; Τι μήνυμα μας στέλνει ο Νίμιτς; Πώς προσπαθεί να απενεχοποιηθεί; Μας λέει πως κάτω από κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να εργάζεται όπως μας περιέγραψε… αλλά κάτω από τις συγκεκριμένες ιδιαίτερες συνθήκες (άραγε από την πλίεση των ΗΠΑ για εκδούλευση προς το νέο νόθο τους παιδί των Βαλκανίων;) μας αφήνει την υπόνοια ο κ. Νίμιτς πως τα πράγματα έγιναν διαφορετικά.
Και, αναρωτιέμαι αλήθεια, γιατί δεν μας λέει ο κ. Νίμιτς ως υπηρέτης του δικαίου και της αλήθειας, ποια είναι τα κράτη εκείνα που θέλησαν να παρεμβληθούν στην διαδικασία; Με τι αιτιολογία και προθέσεις; Τι ακριβώς ζήτησαν από τον Νίμιτς; Γιατί πάντα οι προτάσεις, του ιδίου, περιείχαν επιπρόσθετα αιτήματα της Σκοπιανής πλευράς;
Και οι ερωτήσεις μου απευθύνονται προς τον κ. Νίμιτς αν και νομίζω ότι άνετα θα μπορούσαν να υποβληθούν και προς την δική μας, την κυρία Μπακογιάννη…



Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κωνσταντίνε
    Διαβάζω……..Αναφορικά με τις συζητήσεις με τρίτα μέρη, ο κ. Νίμιτς υποστηρίζει ότι όλα αυτά τα χρόνια ένας αριθμός κυβερνήσεων έχουν ζητήσει να συζητήσουν μαζί του το στάτους των διαπραγματεύσεων. «Εντούτοις, αυτές οι συζητήσεις έχουν σκοπό να βοηθήσουν τις άλλες κυβερνήσεις να καταλάβουν την κατάσταση και δεν επηρεάζομαι από τις απόψεις καμίας συγκεκριμένης κυβέρνησης, και καμία κυβέρνηση δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να επηρεάσει τις ιδέες που παρουσιάζω στα μέρη ή την πορεία των συζητήσεων», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

    Και έχω τις ίδιες απορίες που έχεις και εσύ. Ας τις απαριθμήσω.
    1, Ποια κράτη θέλησαν να συζητήσουν μαζί του?
    2, Με ποια κράτη έχει συζητήσει ως τώρα?
    3, Τι πάει να πει- …ένας αριθμός κυβερνήσεων έχουν ζητήσει να συζητήσουν μαζί του το στάτους των διαπραγματεύσεων….
    4, Τι πάει να πει-. …«Εντούτοις, αυτές οι συζητήσεις έχουν σκοπό να βοηθήσουν τις άλλες κυβερνήσεις να καταλάβουν την κατάσταση
    5, Τι θέλει να πει- ..και δεν επηρεάζομαι από τις απόψεις καμίας συγκεκριμένης κυβέρνησης,…
    6, και το τελικό - ..και καμία κυβέρνηση δεν έχει προσπαθήσει ποτέ να επηρεάσει τις ιδέες που παρουσιάζω..

    Από την πρώτη και δεύτερη απορία, μένη να μάθουμε ..ποια κράτη έχουν ¨σκράπα¨ κυβερνήσεις που δεν έχουν ιδέα από ιστορία (ένα το κρατούμενο)
    Η το πιθανότερο ,ο αριθμός… των κυβερνήσεων που έχουν ζητήσει να συζητήσουν μαζί του το στάτους των διαπραγματεύσεων , να μην ήθελαν μόνο να ακούσουν αλλά και να πουν την άποψη τους. Γιατί όταν πάω στην γειτόνισσα να πιω καφέ πρωί -πρωί
    ή πάω να «μάθω» ή πάω να την «μάθω». Ο καφές είναι το πρόσχημα.
    Το επιβεβαιώνει η απορία πέντε (5) στην οποία μας λέει ότι κάτι του λένε , κάτι ψελλίζουν….αλλά αυτός αγρών αγόραζε……
    Η απορία έξη (6) είναι το κερασάκι στην τούρτα..
    Έμεινε η τέσσερα(4), Από τον κ. Νίμιτς περιμένουν να μάθουν και να καταλάβουν την κατάσταση? Θα ήταν προτιμότερο να ρωτήσουν Ελλάδα και Σκόπια για την διαφορά τους και μετά να ανοίξουν και κανένα Βιβλίο-αν πραγματικά τόσο πολύ τους ενδιαφέρει.
    Ο ίδιος ο κ. Νίμιτς δεν έχει ¨καταλάβει¨ ακόμα τις διαφορές μας με τους Σκοπιανούς, στους άλλους θα τις εξηγήσει?
    Ποιος είναι ο δάσκαλος? Η Ρεπούση ή ο κ. Νίμιτς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]