Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ντόρα συνάντησε τον Μιλόσοσκι στο Παρίσι


Συμφώνησαν για συνομιλίες!!!

Μέχρι τώρα τί έκαναν;


Σύντομη συνάντηση είχε η Ντόρα Μπακογιάννη με το σκοπιανό ομόλογο της Αντόνιο Μιλόσοσκι στο Παρίσι στο περιθώριο της συνόδου ΕΕ- Ασίας. Συμφώνησαν να έχουν απευθείας συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα, στη Νέα Υόρκη στη διάρκεια της συνόδου του ΟΗΕ.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, η πλειοψηφία των Σκοπιανών υποστηρίζει την ένταξη της χώρας τους στο ΝΑΤΟ, χωρίς, ωστόσο, να επιθυμούν αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Το 85,2% των πολιτών υποστηρίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και θα ψήφιζε «ναι» σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα, ενώ μόλις 6% δεν υποστηρίζει την ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
Ωστόσο, παρά την τεράστια υποστήριξη για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, το 69,9% δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την αλλαγή του ονόματος της χώρας προκειμένου να καταστεί δυνατή η ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ το 23% των ερωτηθέντων υποστήριξε την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ (προκειμένου η χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ).
Στην ερώτηση ποιο θα ήταν το πιο σημαντικό πλεονέκτημα από την ένταξη στο ΝΑΤΟ, το 19,2% των ερωτηθέντων απάντησε ότι το σημαντικότερο είναι η ενίσχυση της σταθερότητας της χώρας τους, ενώ το 16,1% θεωρεί ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας της ΠΓΔΜ. Περίπου το 45% των ερωτηθέντων δεν άλλαξε τη στάση του για το ΝΑΤΟ μετά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, το 12,8% άλλαξε τη στάση του αρνητικά και το 21,3% άλλαξε τη στάση του θετικά.
Στην ερώτηση ποια χώρα είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, το 61,4% απάντησε οι ΗΠΑ, το 22,3% δεν μπορούσε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση, το 8,4% απάντησε ότι η Σλοβενία είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και το 4,8% απάντησε η Τουρκία.
Η έρευνα έγινε το διάστημα από 7 έως 10 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.113 ατόμων, από τους οποίους το 72% ήταν σλαβομακεδονικής καταγωγής και 23,4% αλβανικής καταγωγής.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]