Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ηνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ ανέλαβε ο Ζόραν Ζάεβ


Ο 34χρονος Ζάεβ, ο οποίος είναι και δήμαρχος της πόλης Στρούμιτσα, θα ηγηθεί των Σοσιαλδημοκρατών μέχρι τον Μάιο του 2009

Ο -μέχρι χθες- αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας» (SDSM), Ζόραν Ζάεβ, εξελέγη- στη διάρκεια του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Σκόπια- εκτελών χρέη προέδρου του κόμματος.

Ο 34χρονος Ζάεβ, ο οποίος είναι και δήμαρχος της πόλης Στρούμιτσα, θα ηγηθεί των Σοσιαλδημοκρατών μέχρι τον Μάιο του 2009, οπότε και λήγει η θητεία του προέδρου της ΠΓΔΜ, κ. Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Το συνέδριο του SDSM έκανε δεκτή την εισήγηση, να αναλάβει ο κ. Τσερβένκοφσκι τα ηνία του κόμματος, με τη λήξη της θητείας του στην προεδρεία της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι έχει γνωστοποιήσει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της χώρας στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη. Ακόμη, έχει αναφέρει ότι με τη λήξη της θητείας του ως πρόεδρος της χώρας, θα επιστρέψει στην ενεργό πολιτική σκηνή και στο SDSM από το οποίο προέρχεται, για να αντιμετωπίσει τον πρωθυπουργό της χώρας και ηγέτη του VMRO-DPMNE, κ. Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Τσερβένκοφσκι είχε διατελέσει πρόεδρος του SDSM από την ίδρυση του κόμματος αυτού το 1991 μέχρι το 2004, όταν και παραιτήθηκε για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της ΠΓΔΜ.

Ο Ζόραν Ζάεβ, διαδέχεται στην ηγεσία του SDSM τη Ράντμιλα Σεκερίνσκα, η οποία παραιτήθηκε από πρόεδρος του κόμματος, λόγω της δεινής ήττας στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν την 1η Ιουνίου.

Το SDSM, μετά τις δύο διαδοχικές ήττες σε ισάριθμες βουλευτικές εκλογές, βρίσκεται αντιμέτωπο με τη χειρότερη κρίση στο εσωτερικό του από τότε που ιδρύθηκε, ως μετεξέλιξη του τότε κομμουνιστικού κόμματος της χώρας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]