Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύπρος: Αγκάθι στις συνομιλίες Χριστόφια-Ταλάτ η διανομή εξουσιών


Στις 8 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν οι απευθείας διαπραγματεύσεις για το Kυπριακό, συμφωνήθηκε στη συνάντηση του προέδρου Χριστόφια και του Tουρκοκύπριου ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ την Πέμπτη.

Η συνάντηση κράτησε περισσότερο από πέντε ώρες. Κατά την επιστροφή του στο προεδρικό μέγαρο ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι το θέμα «διακυβέρνηση και κατανομή εξουσιών» δεν έχει κλείσει και η συζήτηση του θα συνεχιστεί στις 8 Οκτωβρίου.

«Προχωρήσαμε, αλλά υπάρχουν ακόμα κάποια εκκρεμούντα ζητήματα», είπε. Στην επόμενη συνάντηση, πρόσθεσε ο κ. Χριστόφιας, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην εκτελεστική εξουσία.

Σε ερώτηση, πως κύλησε η σημερινή συνάντηση και αν έθεσε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη το θέμα ότι άλλα λέει μέσα στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων και άλλα εκτός, ο πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε ότι οι συναντήσεις διεξάγονται πάντα σε φιλικό κλίμα ανεξαρτήτως διαφωνιών.

Σύμφωνα με το τουρκικό CNN οι θέσεις των δύο πλευρών για τη διακυβέρνηση και την κατανομή εξουσιών είναι «εκ διαμέτρου αντίθετες».

Ο ανταποκριτής του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού στην κατεχόμενη Λευκωσία, επικαλούμενος πληροφορίες, μετέδωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εμμένει στη θέση για μια ισχυρή κεντρική ομοσπονδιακή Κυβέρνηση με μια κυριαρχία και μια διεθνή προσωπικότητα.

Από την άλλη, η τουρκοκυπριακή πλευρά ζητεί ίσο καταμερισμό των εξουσιών.

Όπως εκτιμά ο ανταποκριτής του τουρκικού CNN, εάν οι συνομιλίες συνεχισθούν με αυτό το ρυθμό, το σίγουρο είναι ότι δεν θα επιτευχθεί ο στόχος της τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση μέχρι το τέλος του 2008.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]