Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναιτιολόγητος ενδοτισμός - Η Μπακογιάννη αρκείται στο ελάχιστο και σωπαίνει ...!


Το μάξιμουμ στα Σκόπια

το μίνιμουμ στην Ελλάδα


Δυσμενές... κεκτημένο τείνει να παγιωθεί πλέον στη διαδικασία Νίμιτς και στις προτάσεις που διαμορφώνει ο διεθνής μεσολαβητής, καθώς χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διαφανεί ελληνική αντίδραση, η διαφορά για το όνομα «σαλαμοποιείται», προκειμένου να εξευρεθούν νέα ανταλλάγματα προς τη σκοπιανή πλευρά.
Μετά τις επαφές που είχε ο κ. Νίμιτς με την κ. Μπακογιάννη και τον Μ. Τσερβενκόφσκι, αλλά και τις παρεμβάσεις της κ. Ράις και του Ντ. Φριντ, το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στη συνέχεια της διαδικασίας με τη συνάντηση που θα έχουν στη Γενεύη το πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου οι δύο διαπραγματευτές Αδ. Βασιλάκης και Ν. Δημητρώφ με τον διεθνή μεσολαβητή.Έχοντας αποκομίσει την εντύπωση ότι η ελληνική πλευρά μπορεί να αρκεσθεί στην ικανοποίηση ενός μίνιμουμ των επιδιώξεών της, προωθεί την υιοθέτηση νέου ονόματος καθιστώντας όμως αντικείμενο διαπραγμάτευσης δύο στοιχεία που θεωρούνται ταυτόσημα και σύμφυτα με την υιοθέτηση της νέας ονομασίας. Το εύρος χρήσης του και την εθνική ταυτότητα των πολιτών του κράτους.
Το ότι το νέο όνομα θα χρησιμοποιείται για όλες τις χρήσεις, δεν είναι νοητό να αποτελεί θέμα καν προς συζήτηση. Όσο για την εθνική ταυτότητα που πρακτικά ταυτίζεται με την υπηκοότητα - ιθαγένεια, είναι σαφές ότι δεν μπορεί να είναι διαφορετική από την ονομασία του κράτους.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την κ. Μπακογιάννη στη Νέα Υόρκη ο κ. Νίμιτς επιχείρησε μια διαφοροποίηση τονίζοντας ότι «ασχολείται με την εθνική (national) ταυτότητα και όχι με την εθνοτική (ethnic) ταυτότητα», κάτι που γενικώς είναι ορθό, αλλά που έρχεται σε αντίθεση με την πρόβλεψη που υπάρχει στο τελευταίο πακέτο ιδεών του που γίνεται ρητή αναφορά σε «μακεδονική εθνότητα και γλώσσα» χωρίς την οποιαδήποτε διάκριση.
Έτσι ο κ. Νίμιτς θα προσφέρει στη σκοπιανή πλευρά τη δυνατότητα να πανηγυρίσει τη διατήρηση της «μακεδονικής εθνοτικής ταυτότητας» και με τη σύγχυση που προκαλούν οι εννοιολογικοί ακροβατισμοί του η Ελλάδα δεν θα εξασφαλίσει καν το αυτονόητο δηλαδή η εθνική ταυτότητα (national identity και η υπηκοότητα /ιθαγένεια) να είναι ταυτόσημη με το όνομα του νέου κράτους.
Σύμφωνα μάλιστα με την ερμηνεία των δηλώσεών του, ο κ. Νίμιτς προωθεί (υπό την ανεξήγητη σιωπή του ΥΠ.ΕΞ), ακόμη και για την εθνική ταυτότητα /υπηκοότητα τον όρο «μακεδονικός» ανεξάρτητα αν το νέο κράτος ονομάζεται Βόρεια, Ανω (ή οτιδήποτε άλλο) «Μακεδονία».
Στο πλαίσιο αυτό πάντως προκαλεί σοβαρό προβληματισμό το γεγονός ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει αποφύγει συστηματικά να διαψεύσει τις πληροφορίες ότι η κ. Μπακογιάννη στις συναντήσεις της τόσο με τον κ. Μιλόσοσκι όσο και με τον κ. Νίμιτς έδειξε την προτίμησή της για τη χρήση του όρου «makedonski» για την ταυτότητα και τη γλώσσα, ιδέα που δεν εξασφαλίζει ούτε καν προσχηματική λύση.
Μένει να αποδειχθεί τώρα εάν η Αθήνα πράγματι επιθυμεί και επιδιώκει την ανατροπή αυτού του αρνητικού σκηνικού διαψεύδοντας τα σενάρια ότι οι κινήσεις του κ. Νίμιτς γίνονται με την ανοχή ορισμένων τουλάχιστον παραγόντων της κυβέρνησης, που ευνοούν το άρον-άρον κλείσιμο του Σκοπιανού.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]