Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκοπιανό: Ο Κύκλος του Παραλόγου και το ντόμινο των εθνικών υποχωρήσεων



Ποτέ η λέξη Μακεδονία στα Σκόπια


Ο κίνδυνος να μπει τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων ως κράτους, είναι πλέον ορατός και δια γυμνού οφθαλμού. Λίγες ώρες μετά την συνάντηση του κ. Νίμιτς με τον κ. Βασιλάκη, αλλά και με το «επιτελείο» των Σκοπιανών αρμοδίων (Γκρούεφσκι, Μιλόσοσκι, Τσερβένκοφσκι) οι αρχικές διαρροές περί της ονομαδοσίας του κρατιδίου γίνονται πλέον βεβαιότητα! Σε όλες τις προτάσεις υπάρχει η λέξη «Μακεδονία» και κάποια από αυτές έγινε δεκτή από τους Σκοπιανούς, αλλά, και κατά τα φαινόμενα, δυστυχώς, και από την Ελληνική πλευρά!!!

Προ ολίγων μόλις ημερών ο θρασύτατος πρωθυπουργός των Σκοπίων, μέσα σε ένα παραλήρημα ενθουσιασμού, βέβαιος πλέον για την επιτυχία του (πραγματικού) στόχου του, άρχισε μία σειρά αποστολών επιστολών προς διαφόρους, αναφέροντας σε αυτές περί «Μακεδονικής μειονότητας», «Μακεδονικής γλώσσας» και άλλων τινών, φαιδρών και γελοίων όπως ο ίδιος αλλά και οι παραλήπτες των επιστολών αυτών…

Η απόλυτη βεβαιότητά του ξεγύμνωσε τόσο τους σκοπούς του ιδίου, όσο και των υποστηρικτών αλλά και των «αφεντικών» του. Δεν υπήρξε ποτέ κύριος στόχος του η λέξη «Μακεδονία», αλλά μόνο ο «Μακεδονισμός», ως ιδιότητα των κατοίκων του κρατιδίου. Η λέξη απλά θα εχρησιμοποιείτο (και είναι απολύτως βέβαιο πως θα χρησιμοποιηθεί) ως «δεδικασμένο» προκειμένου να αναγνωρισθεί (απολύτως λογικά) η εθνότητα πλέον, η οποία με τη σειρά της θα γίνει η απαρχή των αλυτρωτικών βλέψεων των Σκοπίων εις βάρος της Ελλάδας (πάντα με τη βοήθεια των καλών πέραν του Ατλαντικού, αλλά και εντός της Ευρώπης και της χώρας μας, «φίλων»).

Αφού λοιπόν κατακτηθεί το όνομα, στη συνέχεια και απολύτως λογικά έρχεται η ιδιότητα, για να καταλήξει με τη σειρά της στον τελικό σκοπό, στο δικαίωμα χρήσης και στην πατρότητα των Ελληνικών εδαφών!!! Το πανοπύργο και καταστροφικό (για την Ελλάδα) ντόμινο, λοιπόν, έχει ήδη ξεκινήσει! Και η προδοτική αρχή αυτής της πτώσης έγινε με την αποδοχή εκ μέρους της χώρας μας στη συμμετοχή μίας σειράς συζητήσεων-διαβουλεύσεων ώστε να διευθετηθεί η ανύπαρκτη «διαφορά»!!! Η «διαφορά» που δημιουργήθηκε στα άρρωστα μυαλά κάποιων (συγκεκριμένων) και που εμείς τρέξαμε για να συζητήσουμε μαζί τους με βάση τον "πολιτισμό" (η διαφήμιση της Absolut για την Καλιφόρνια και οι αντιδράσεις των ΗΠΑ σχετικά με αυτήν, σας θυμίζει τίποτε;)…

Οι ευθύνες των Ελληνικών κυβερνήσεων και γενικότερα των πολιτικών που ενεπλάκησαν έμμεσα ή άμεσα στο συγκεκριμένο, φλέγον εθνικό θέμα, είναι τεράστιες. Αποδέχθηκαν το παράλογο και το επισημοποίησαν, στη συνέχεια, με την συμμετοχή τους σε αυτό. Σήμερα δε είναι έτοιμοι να κλείσουν τον κύκλο του παραλόγου, αποδεχόμενοι (με κλειστά τα μάτια της λογικής) μία πρόταση που μόνο ως ήττα μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Επειδή δεν γίνεται άμεσα αντιληπτός ο κίνδυνος (ή καλύτερα οι κίνδυνοι;) αυτής της «προσφοράς» του κ. Νίμιτς, ίσως θα έπρεπε να γίνει κάτι από την πλευρά της Ελληνικής κυβέρνησης προκειμένου να καταδειχθεί η θρασύτητα αλλά και ο γενικός σχεδιασμός και η πραγματική στόχευση του όλου εγχειρήματος και των διαβουλεύσεων περί του ονόματος της περιοχής νότια της Σερβίας, αποκαλουμένης ως Βαρντάρσκα…

Γιατί υπάρχει σχεδιασμός, υποστήριξη, στόχευση και σκοπός. Και σε όλα αυτά, τα Σκόπια, ο Γκρούεφσκι και η αλητοπαρέα του, απλά είναι πιόνια και κομπάρσοι στο θέατρο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής.

Ακόμη κι εμείς, εσύ κι εγώ, όλοι μας, είμαστε μικροί κόκκοι άμμου, που μπορούμε όμως με ένα φύσημα του αέρα, να μπούμε στο μάτι αυτού που επιβουλεύεται και κάνει σχέδια ενάντια στο σπίτι μας, ενάντια στην λογική και την ύπαρξή μας.

Κωνσταντίνος

Υ.Γ.: Κι ενώ ακόμη γραφόντουσαν αυτές οι γραμμές, πληροφορήθηκα πως μία βράβευση δόθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, προς αναγνώριση του «έργου» του. Μία βράβευση σκέτη ντροπή για την Ελληνική πολιτική, ένας χλευασμός απέναντι σε όλους τους Έλληνες, αφού μία Αγγλική εφημερίδα (Spectator) βραβεύει το Ελληνικό ΥΠΕΞ ως το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ υπουργείο σε άσκηση εξωτερικής πολιτικής!!! Μόνο τα εύγε δεν σας πρέπουν, ΑΝΙΚΑΝΟΙ...



Εάν τα Σκόπια πάρουν

την λέξη Μακεδονία, τότε

ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕΤΕ

ΕΔΑΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ


ΣΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ "ΕΦΙΑΛΤΕΣ"


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]