Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η καταστροφή της Σμύρνης - Η απαγορευμένη ταινία!

Για να μην ξεχνάμε την ιστορία...

Ταινία του Νίκου Κούνδουρου που αναφέρεται στην πυρπόληση και καταστροφή της Σμύρνης της Μικράς Ασίας και την γενοκτονία των Ελλήνων κατοίκων της, στις 14 Σεπτεμβρίου 1922, από τους Νεότουρκους του Κεμάλ, με σκοπό την ίδρυση του σύγχρονου Τουρκικού κράτους.
Η ταινία βασίστηκε σε αυθεντικές μαρτυρίες από το μυθιστόρημα «Το νούμερο 31328» του Ηλία Βενέζη και στην οποία απαγόρευσαν την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Μια ταινία που όχι μόνο κατέγραψε τη βαρβαρότητα των Νεοτούρκων, αλλά ανέδειξε και την Ελλαδική νοοτροπία των Νεοελλήνων να συγκαλύπτουν για λόγους σκοπιμότητας τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας...
Δείτε την σε πλήρη οθόνη:
http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=3845352493012291179&hl=el&fs=true

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ,ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΑΤΑΤΟΥΡΚ-ΒΕΝΙΖΕΛΟ,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ,ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΟΥ 'ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ'?ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ,ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΚΟΜΗ ΖΟΥΝ,ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΩΠΕΣ,ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ?ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΣΩΒΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΒΟΥΛΟΥΣ,ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΤΙ ΥΠΟΒΟΣΚΕΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ,ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ 'ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ' ΕΣΤΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ.ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ,Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ.ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΤΡΕΠΕ ΜΟΡΜΟΛΙΚΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο 'ΠΟΙΗΤΗΣ'ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟΡΩ ΩΡΕΣ-ΩΡΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΦΥΤΡΩΣΑΝ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ?[ΜΑΛΛΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΩΡΑΣ].ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ,ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣΕΛΛΗΝΑΣ, Η ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.34 ΧΡΟΝΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ.ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]