Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Επίθεση κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ, έξι τραυματίες, τρεις αστυνομικοί νεκροί

Απόπειρα εκτόνωσης της κρίσης;

Εξι άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθεση που σημειώθηκε σήμερα κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε το CNN Turk. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, άγνωστος ή άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά αστυνομικού σταθμού κοντά στο Αμερικανικό προξενείο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια επίθεσης των ενόπλων.

Σύμφωνα με το Associated Press, στους έξι ανέρχονται οι νεκροί και στους δύο τραυματίες από την ανταλλαγή πυρών.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αγκυρα είπε ότι γνωρίζει για κάποιο περιστατικό που σημειώθηκε κοντά στο προξενείο αλλά δεν είχε περισσότερες πληροφορίες.

Το Τουρκικό CNN όμως μεταδίδει 4 πτώματα έξω από το Αμερικανικό Προξενείο!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένοπλοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο επιτέθηκαν κατά αστυνομικών που φρουρούσαν το αμερικανικό προξενείο. Εκτός από τους αστυνομικούς νεκροί είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, και τρεις από τους ενόπλους.

Αυτόπτες μάρτυρες

Ο ένας από τους αστυνομικούς σκοτώθηκε επί τόπου κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, η οποία, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες διήρκεσε 15 λεπτά. Οι άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν εναντίον του αστυνομικού φυλακίου στο αμερικανικό προξενείο. «Οι επιτιθέμενοι ήταν τέσσερις άνδρες. Τρεις από αυτούς βγήκαν από το αυτοκίνητο και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών. Τους είδα στη συνέχεια νεκρούς στο έδαφος και είδα πολλούς ακόμη νεκρούς αστυνομικούς».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Ενίς Γιλμάζ, οποίος περίμενε έξω από το προξενείο για να κάνει αίτηση για βίζα για τις ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι ο τέταρτος άνδρας που οδηγούσε το αυτοκίνητο διέφυγε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ένας από τους νεκρούς αστυνομικούς εργαζόταν στο προξενείο, ενώ οι άλλοι δύο ήταν τροχονόμοι.

Αλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Ουλούς Ντουργκούτ, δήλωσε ότι «οι τρομοκράτες είχαν γένια και μακριά μαλλιά».

Η αστυνομία αναζητεί τους ενόπλους που διέφυγαν.

Πρόκειται για εκτόνωση της κρίσης;

Μάλλον για απόπειρα εκτόνωσης της κρίσης μου διακρίνουν την συγκεκριμένη ενέργεια.Και τώρα, οι Τούρκοι πολίτες έχουν να στραφούν προς τον "κίνδυνο"... και θα ακουστούν λόγια περί συσπείρωσης αλλά και πολλές φωνές περί κινδύνου. Σίγουρα θα "φορτωθεί" η συγκεκριμένη επίθεση σε κάποιον ή κάποιους Κούρδους.

Είδωμεν... αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι, εάν πρόκειται για "παιχνίδι" μάλλον ελοχεύει πολλούς κινδύνους για την ίδια την Τουρκία. Από την άλλη, όμως, όσο πιό επικίνδυνο δείχνει, τόσο αληθοφανέστερο είναι...

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Τούρκοι στρατηγοί έχουν στριμωχτεί τις τελευταίες ημέρες και σίγουρα ψάχνουν να βρούνε έναν τρόπο να κερδίσουν χρόνο ή να πιέσουν αφόρητα την κυβέρνηση Ερντογάν.

Μπορεί άραγε κανείς να τους συνδέσει με την σημερινή επίθεση; Και εάν είναι δική τους προβοκατόρικη ενέργεια, σίγουρα με αυτόν τον τρόπο προειδοποιούν για την αδιαλλαξία τους, αλλά και για τις προθέσεις τους, για την περίπτωση που "πεταχτούν" έξω από την διακυβέρνηση της χώρας...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]