Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βαρντάρσκα: Ο Τσερβένκοφσκι αποδέχεται «Λύση που δεν θα απειλεί τα εθνικά και κρατικά συμφέροντα»


Μόνο που ξέχασε να αναφέρει

πως η Βαρντάρσκα απειλεί

τα εθνικά και όχι μόνο

συμφέροντα της Ελλάδας!


Αντιπροσωπεία της Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής 'Ενωσης, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στα Δυτικά Βαλκάνια, είχε σήμερα συναντήσεις στα Σκόπια, με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι, τον πρόεδρο της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι και τον υπουργό Εξωτερικών Αντόνιο Μιλόσοσκι.
Στις συναντήσεις αυτές εξετάστηκε η τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην ΠΓΔΜ, η ευρωατλαντική πορεία της χώρας και η κατάσταση στην περιοχή.
Στην αντιπροσωπεία, από ελληνικής πλευράς συμμετείχε το μέλος στη Συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής 'Ενωσης και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας της Συνέλευσης, Θεόδωρος Πάγκαλος.
Σε ανακοίνωση από το γραφείο του κύριου Τσερβένκοφσκι αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι στη συνάντηση έγινε αναφορά και στην εκκρεμότητα της ονομασίας και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ επανέλαβε τη θέση ότι «η χώρα παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης στο θέμα αυτό» η οποία «δεν θα απειλεί τα εθνικά και κρατικά συμφέροντα» της χώρας.
Ο κ. Τσερβένκοφσκι σημείωσε ακόμη ότι η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ θα είναι προς το συμφέρον, τόσο της περιοχής, όσο και της Ευρώπης γενικότερα.
Εν τω μεταξύ ο Κοινοβουλευτικός υφυπουργός Αμυνας της Γερμανίας Κρίστιαν Σκμιντ, ο οποίος συναντήθηκε με τον υφυπουργό Αμυνας Γιάννη Πλακιωτάκη, στο πλαίσιο επαφών εκπροσώπων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χριστιανοκοινωνικής Ενωσης, επισήμανε ότι η χώρα του στηρίζει τις ελληνικές θέσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και επιθυμεί την εύρεση κοινά αποδεκτής λύσης μέσα στα πλαίσια της καλής γειτονίας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]