Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πολιτική των πολιτικών και η πολιτική αυτοκτονία!


Οι πολιτικοί χάνουν την εμπιστοσύνη μας!

Γράφει ο ΒΑΣ. Α. ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επίτ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Είναι πανελληνίως γνωστό πώς και πότε άρχισε η διαδικασία αποσυνθέσεως του ηθικού ιστού της ελληνικής κοινωνίας, μετά το 1981. Πώς κατακρημνίσθηκαν οι αρχές και αξίες του ελληνικού λαού. Από πότε γενικεύθηκε το «φακελάκι του γρηγοροσήμου». Και πώς φθάσαμε στην σημερινή κατάσταση σήψεως μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου. Στη συνείδηση του λαού, ο τελευταίος έχει απολέσει την υπόληψή του. Διότι εξακολούθησε -παρά το Ν.3023/2002- να δέχεται ή και να επιδιώκει την χρηματοδότησή του, από ιδιώτες και επιχειρήσεις, συναλλασσόμενες με το Δημόσιο ή προμηθεύτριες τούτου, αν και εισέπραττε την προβλεπόμενη από το Ν.1443/1984 για όλα τα κόμματα επιχορήγηση του Δημοσίου, με χρήματα του φορολογουμένου λαού.
Από τα ΜΜΕ πληροφορούνται οι Έλληνες, ότι διάφοροι πολιτικοί έλαβαν, είτε δια εαυτούς, είτε δια τα κόμματα στα οποία ανήκουν, τεράστια ποσά από τη Γερμανική εταιρία Siemens. Και διερωτάται ευλόγως κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, πόσα χρήματα πρέπει να κέρδισε η εταιρία αυτή από το Ελληνικό Δημόσιο, για να χορηγεί αυτά τα ποσά ως προμήθειες πολιτικών και κομμάτων; Εν τω μεταξύ, ουδείς ανακοίνωσε στον Ελληνικό λαό ποιες συμβάσεις υπέγραψε το Δημόσιο με την άνω εταιρία και πόσα χρήματα τελικώς καταβλήθηκαν για την εκτέλεση κάθε μιας τούτων.
Αυτό το περιβόητο «C4I», σύστημα ασφαλείας, για το οποίο πολλοί παράγοντες εκόπτοντο, τι απέγινε τελικώς; Πληρώθηκαν χρήματα προκαταβολικώς και πόσα; Έλαβε πράγματι εκπρόσωπος της εργολάβου εταιρίας το αστρονομικό ποσό των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ ως αμοιβή; Και γιατί τα μέλη της Επιτροπής παραλαβής του εναντιώθηκαν; Παραλήφθηκε τελικώς, χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και χρησιμοποιείται σήμερα ή όχι;
Με όσα έγουν γίνει γνωστά, κατά την τελευταία εικοσαετία, είναι δύσκολο να αποκλεισθεί η διάθεση, η προθυμία και η επιδίωξη αποκτήσεως προσωπικών ωφελημάτων, σε πολλούς αρμοδίους, όταν έχουν μείνει ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι συμβάσεων, με τις οποίες ζημιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο. Και μάλιστα όταν πολλοί τούτων δεν διστάζουν να απολαύσουν δημοσίως τα αδικαιολόγητα υπάρχοντά τους και να προκαλούν τον Ελληνικό λαό. Δεκάδες δισεκατομμυρίων χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ενώσεως διασπαθίσθηκαν στο Κτηματολόγιο, για εργασίες που δεν έγιναν, όπως κατήγγειλε η αρμοδία Υπηρεσία της Ε.Ε. Ο Ελληνικός λαός δεν πληροφορήθηκε το αποτέλεσμα της δικαστικής ερεύνης. Όπως δεν πληροφορήθηκε και γιατί η Κυβέρνηση που επαγγέλθηκε την κάθαρση και την «επανίδρυση του Κράτους», άφησε να παραγραφούν αδικήματα πρώην Υπουργών, για τα οποία ξένες Ανακριτικές Αρχές έθεσαν στη διάθεσή της αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία.
Με αυτά τα δεδομένα, πώς είναι δυνατόν οι Έλληνες να διατηρούν την οφειλόμενη τιμή και εμπιστοσύνη προς την πλειονότητα των πολιτικών τους; Και μάλιστα, όταν σχεδόν κανένας δεν αντέδρασε δημόσια για τη διακοπή της παραγραφής των άνω πράξεων, κατά τον επιβαλλόμενο από το Σύνταγμα τρόπο. Επομένως, είναι φυσικό αρκετοί Έλληνες να επηρεάζονται από το επικρατήσαν κλίμα φαυλότητας και διαφθοράς. Η Ελληνική Πολιτεία, αν και καυχάται πως αποτελεί κράτος δικαίου, δεν εφαρμόζει στοιχειώδεις αρχές τούτου, μεταξύ των οποίων είναι η δικαιοτέρα κατανομή του εισοδήματος, η προστασία του λαού από την ασύδοτη κερδοσκοπία και ασύστολη αισχροκέρδεια, καθώς και η περιστολή της σπατάλης σε φάρμακα και νοσήλια. Το ΕΣΥ είναι στο έλεος των αλλοδαπών, καθένας των οποίων μπορεί να νοσηλεύσει και συγγενικά του πρόσωπα δωρεάν.
Εταιρίες διαφημίζουν τα προϊόντα τους ως φθηνότατα. Αυτών όμως τις τιμές αυξάνουν κατά 70% εβδομαδιαίως, προφανώς για να αποκομίσουν, όχι μόνο τα έξοδα της διαφημίσεως, αλλά και περισσότερα κέρδη. Και γιατί να το παραλείψουν, αφού η Πολιτεία αρνείται να εφαρμόσει το άρθρο 405 του Ποινικού Κώδικα, και να ελέγξει δια των αστυνομικών οργάνων, τις τιμές αγοράς και πωλήσεως βιοτικών αγαθών πρώτης ανάγκης;

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]