Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στη βοήθεια της Ρωσίας ελπίζει ο Κάρατζιτς


Αυτοί που τον συνέλαβαν κατέσχεσαν


υλικό που είχε προετοιμάσει γι αυτή τη δίκη

Κανείς δεν γνωρίζει ποιοί τον συνέλαβαν!!!




Ο πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς «ήταν προετοιμασμένος» για τη σύλληψή του και «υπολογίζει» στην υποστήριξη της ρωσικής διπλωματίας, δήλωσε ο αδελφός του Λούκα Κάρατζιτς, σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.

«Ηταν καλά προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο σύλληψής του και πιστεύει ότι όλα θα πάνε καλά. Υπολογίζει στη βοήθεια της ρωσικής διπλωματίας. Ωστόσο, πίστευε ότι θα συλληφθεί αργότερα, σε έξι μήνες», πρόσθεσε.

«Εχει να πει πράγματα. Ο Ράντοβαν θα δηλώσει ότι δεν αναγνωρίζει αυτό το δικαστήριο και οι δικαστές δεν θα είναι ευχαριστημένοι, όταν θα το ακούσουν. Στη συνέχεια θα δηλώσει ότι είναι αθώος. Μετά θα πει ό,τι πιστεύει για τη διεθνή κοινότητα και τους διεθνείς διαπραγματευτές», ανέφερε ο Λούκα Κάρατζιτς.


«Ενας φορητός υπολογιστής και περισσότερα από 50 CD που περιέχουν έγγραφα που είχε ετοιμάσει για την υπεράσπισή του στη Χάγη κατασχέθηκαν από τους ανθρώπους που τον συνέλαβαν. Αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα πάντως με τη Ρωσία, η σύλληψη του Ράντοβαν Κάρατζιτς αποτελεί «αυστηρά εσωτερική υπόθεση» της Σερβίας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι η δίκη του Κάρατζιτς πρέπει να είναι «αμερόληπτη» και επαναλαμβάνεται ότι πρέπει να τεθεί τέλος στη λειτουργία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου που κατηγορείται από τη Μόσχα για μεροληψία.

Είναι παγκοσμίως γνωστό ότι το Δικαστήριο της Χάγης δεν έχει αθωώσει κανέναν Σέρβο, ενώ αντίθετα έκρινε αθώους σχεδόν όλους τους μουσουλμάνους και κροάτες που οδηγήθηκαν σε αυτό με κατηγορίες βαρύτατες που αφορούσαν εν ψυχρώ δολοφονίες και εκτελέσεις Σέρβων πολιτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η αθώωση του σημερινού προέδρου του Κοσόβου, ο οποίος πέρα από δολοφονίες κατηγορήθηκε και για εμπόριο οργάνων, που αφαιρούσε από δολοφονηθέντες κρατουμένους του και στη συνέχεια τα διοχέτευε στο εμπόριο!!! Μάλιστα, ο θάνατος του Μιλόσεβιτς ήταν λογικό επακόλουθο της αδιαφορίας του δικαστηρίου για την υγεία του, και προήλθε παρά τις πιέσεις της Μόσχας για διακοπή της δίκης έως ότου μπορέσει ο Μιλόσεβιτς να είναι και πάλι υγιής. Η Μόσχα είχε ενδιαφερθεί τότε να μεταφέρει τον Μιλόσεβιτς και να φροντίσει για την υγεία του πρώην Σέρβου προέδρου, αλλά η άρνηση του δικαστηρίου της Χάγης ήταν ολοκληρωτική.
Πολλές εφημερίδες του δυτικού κόσμου έχουν αναφερθεί με τα χειρότερα λόγια για την σύνθεση αλλά και για τον λόγο ύπαρξης του Δικαστηρίου αυτού. Η Daily Telegraph μάλιστα δεν δίστασε να το αποκαλέσει "Δικαστήριο Δολοφόνων" χωρίς να προκληθεί καμία αντίδραση εκ μέρους του δικαστηρίου!!!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]