Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προτάσεις Τσερβένκοφσκι για την επιστροφή της αντιπολίτευσης στη Βουλή

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ευρωατλαντική πορεία της χώρας, η αποχή της αντιπολίτευσης από τη Βουλή

Προετοιμάζεται
κοινοβουλευτικό πραξικόπημα
κατά του Γκρούεφσκι;

«Με ημιτελές Κοινοβούλιο και περιορισμένη Δημοκρατία, μπορούμε να αποχαιρετήσουμε από τώρα οποιαδήποτε προσδοκία έχουμε να μας χορηγηθεί ημερομηνία ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσερβένκοφσκι.
Ο ίδιος παρουσίασε σήμερα έναν «οδικό χάρτη» για να επιστρέψει η αντιπολίτευση στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτόν, εάν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) αποφασίσει να επιστρέψει στη Βουλή, τότε ο πρόεδρος της χώρας θα απονείμει χάρη στον αντιπρόεδρο του κόμματος αυτού και δήμαρχο της πόλης Στρούμιτσα, Ζόραν Ζάεβ, ο οποίος εδώ και μερικές ημέρες, μαζί με πέντε ακόμη συνεργάτες του, έχει προφυλακιστεί με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας σχετικά με την κατασκευή και λειτουργία εμπορικού κέντρου στη Στρούμιτσα.
Ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δίωξη αυτή του Ζόραν Ζάεβ, το SDSM της Ράντμιλα Σεκερίνσκα δεν συμμετέχει στη Βουλή. Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι τα κίνητρα της δίωξης του Ζάεβ είναι καθαρά πολιτικά και υποκινούμενα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι.
Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, όπως ανέφερε, αν επιστρέψει στη Βουλή και το «Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι, τότε δεν θα υπογράψει το προεδρικό διάταγμα αναφορικά με το νόμο που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή για τη χρήση της αλβανικής γλώσσας - νόμο που το κόμμα του κ. Θάτσι έχει χαρακτηρίσει ως «παρωδία».
Το DPA δεν συμμετέχει στη Βουλή επειδή δεν αναγνωρίζει το εκλογικό αποτέλεσμα των πρόσφατων βουλευτικών στη χώρα.
Ο κ. Τσερβένκοφσκι ανέφερε ακόμη ότι θα έχει συναντήσεις σήμερα και αύριο με τη Ράντμιλα Σεκερίνσκα και τον Μέντουχ Θάτσι, αναφορικά με τις προτάσεις του αυτές.
Στη Βουλή της ΠΓΔΜ, σήμερα συμμετέχουν μόνον ο συνασπισμός υπό το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι.
Ο κ. Τσερβένκοφσκι ο οποίος πριν δύο εβδομάδες γνωστοποίησε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ που θα διεξαχθούν την άνοιξη, διότι όπως είχε αναφέρει «δεν θέλει να συμμετάσχει και να μοιράζεται την ευθύνη για την άσκηση μιας πολιτικής που ίσως αυτή τη στιγμή χαίρει υψηλής υποστήριξης, αλλά θα έχει σοβαρά και μακροπρόθεσμα επακόλουθα για τη χώρα», γνωστοποίησε σήμερα ότι θα εξαντλήσει τη θητεία του ως πρόεδρος της χώρας και δεν πρόκειται να παραιτηθεί νωρίτερα.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]