Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Aπερρίφθη το αίτημα για κλείσιμο του AKP


Χρηματικό πρόστιμο

για το παράνομο κόμμα!



Πώς θα αντιδράσουν

τώρα οι στρατηγοί;



Απερρίφθη από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας η αίτηση του εισαγγελέα για απαγόρευση λειτουργίας του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
Το ΑΚP κατηγορείτο για δραστηριότητες οι οποίες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που κατέθεσε την αίτηση απαγόρευσης, καταλύουν το λαϊκό χαρακτήρα της κεμαλικής δημοκρατίας.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ωστόσο να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στο ΑΚP.
Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, έξι δικαστές ψήφισαν υπέρ του κλεισίματος του κόμματος του Ερντογάν, ενώ για να γίνει δεκτή η σχετική αίτηση απαιτούνταν τουλάχιστον επτά ψήφοι.
«Η Δημοκρατία νίκησε», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν.
«Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας έκρινε ότι πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο στο κυβερνών "Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης", επειδή αναπτύσσει ισλαμιστικές δραστηριότητες που αντιβαίνουν στη (συνταγματικά κατοχυρωμένη) αρχή της κοσμικότητας του τουρκικού κράτους», ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου, Χασίμ Κίλιτς.
Κατά τους πολιτικούς παρατηρητές, με την ανωτέρω ετυμηγορία θα εκτονωθεί πολιτική κρίση που διαρκεί μήνες, κρίση που επηρεάζει αρνητικά και το χρηματιστήριο στην Κωνσταντινούπολη, οι επενδυτές του οποίου φοβούνταν πολύ τυχόν απαγόρευση του κυβερνώντος κόμματος από το Συνταγματικό δικαστήριο και τις μεγάλες επιπτώσεις από αυτήν.
Όποια κι αν είναι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η επόμενη ημέρα στην Τουρκία θα απαιτήσει νηφάλια και προσεκτική διαχείριση από την ηγεσία, είχε δηλώσει το πρωί στην κρατική τηλεόραση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΤΩΑΡΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΘΟΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΚΑΝΕΚΟΝ.....ΠΑΛΙ ΤΑ "ΘΥΜΑΤΑ" ΘΑ ΤΗΝ ΛΗΡΩΣΟΥΝ....ΕΤΣΙ ΞΟΦΛΑΝΕ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ...ΤΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΚΙ ΕΓΩ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]