Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία - Σήμερα αναμένεται η ετυμηγορία για το κυβερνών κόμμα

Ψάχνουν την "χρυσή τομή"

οι Τούρκοι δικαστές

Σήμερα αναμένεται να εκδώσει την ετυμηγορία του για την απαγόρευση ή μη του κυβερνώντος κόμματος το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας, όπως μετέδωσε πριν από λίγο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Νωρίτερα, και το τηλεοπτικό κανάλι NTV μετέδωσε πως σήμερα αναμένεται ανακοίνωση από το δικαστήριο σχετικά με την υπόθεση.
Υπενθυμίζεται πως το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ταγίπ Ερντογάν κατηγορείται για δραστηριότητες οι οποίες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που κατέθεσε την αίτηση απαγόρευσης, καταλύουν το λαϊκό χαρακτήρα της κεμαλικής δημοκρατίας.
Σε περίπτωση που το δικαστήριο κάνει δεκτή την προσφυγή κατά του AKP, τότε θα απαγορευτεί η λειτουργία του κυβερνώντος κόμματος και το δικαστήριο θα πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσει εάν ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ και άλλα 69 μέλη του κόμματος αυτού θα αποκλειστούν από την πολιτική για πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Βατάν, η οποία επικαλείται αξιόπιστες πηγές, μόνον έξι από τα 11 μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ της προσφυγής του εισαγγελέα, ενώ για την απαγόρευση του AKP απαιτείται, το λιγότερο, η ψήφος επτά.
Δεν πρέπει να εστιάσουμε όμως μόνο στην απόφαση που θα βγάλει το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας. Θα πρέπει να δούμε το αύριο της γειτονικής χώρας. Ένα αύριο που δεν δείχνει να έρχεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις, κάτι που σίγουρα γνωρίζουν σχεδόν όλοι στην Τουρκία.
Ποιές θα είναι οι προθέσεις και οι προσπάθειες, του "νικητή" της δικαστικής απόφασης, ώστε να στρέψει το ενδιαφέρον του λαού υπέρ του;
Τι λύσεις σκέφτονται να δώσουν οι πολιτικοί αλλά και οι στρατηγοί για να κερδίσουν τον λαό και να τον κάνουν να "ξεχάσει" όλα αυτά (που δεν τιμούν και τις δύο πλευρές) που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό;
Μία "εθνικού τύπου" λύση προβάλλει ως η καλύτερη για να συσπειρωθούν και πάλι οι Τούρκοι πολίτες γύρω από την αυριανή κυβέρνηση. Αλλά μία λύση εθνικού τύπου γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι μία λύση που βλέπει στην Θράκη, στα Ελληνικά νησιά, στον εσωτερικό πόλεμο της Τουρκίας με τους Κούρδους και σε έναν ανοιχτό πόλεμο κατά των Κούρδων του Ιράκ...
Το αύριο της Τουρκίας απευχόμαστε να επηρεάσει και την Ελλάδα...

Συλλήψεις για τις βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε εννέα άτομα ως ύποπτα για τις βομβιστικές επιθέσεις της Κυριακής, που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους και τον τραυματισμό 154.
Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή», οι ύποπτοι ανακρίνονται από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο δεν δίνει λεπτομέρειες σχετικά με τις ταυτότητές τους η για το ρόλο τους στις επιθέσεις.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]