Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΥΠΕΞ: Στερείται σοβαρότητας ο επιστολογραφικός οίστρος της ΠΓΔΜ

Πολύ σημαντικός μήνας ο Σεπτέμβριος

Η επιστολογραφία στην οποία επιδίδεται προσφάτως η ηγεσία της ΠΓΔΜ αποτελεί προσπάθεια εκτροπής της διαπραγμάτευσης από το βασικό της στόχο που είναι η επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Τα παραπάνω δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη επιστολή του Νίκολα Γκρούεφσκι προς τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι στον «επιστολογραφικό τους οίστρο» δεν αναφέρεται καν το θέμα του ονόματος, κάτι που αποτελεί προσβολή για τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών και τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, που έχουν λάβει τη σχετική απόφαση, καθώς και για το μεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νίμιτς.

Είναι μια επιχείρηση που χαρακτηρίζεται από «έλλειμμα σοβαρότητας» και από πνεύμα «παρωχημένου εθνικισμού», η οποία για την ελληνική πλευρά έχει τελειώσει με την απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη με σοβαρότητα στη διαπραγμάτευση, εντός του πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών και με τη θέση ότι μη λύση σημαίνει μη πρόσκληση για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Η χώρα μας δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας από την ΠΓΔΜ, είπε, όταν μάλιστα η γειτονική χώρα έδωσε πρόσφατα δείγματα δημοκρατικού ελλείμματος, τόσο με τον τρόπο που διεξήγαγε τις εκλογές, ο οποίος αμαύρωσε τη διεθνή της εικόνα, όσο και με τη σύλληψη του βασικού αντιπάλου του Γκρούεφσκι κι εν δυνάμει αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία να σημειωθεί ότι απέχει από τη Βουλή.

Σ' αυτό εξάλλου το δημοκρατικό έλλειμμα, υπογραμμίζει ο κ Κουμουτσάκος, εστιάζονται και οι επιστολές του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και του επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής κ. Σολάνα, οι οποίοι υποδεικνύουν στην κυβέρνηση Γκρούεφσκι να προχωρήσει σε ουσιαστικό εσωτερικό πολιτικό διάλογο και σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

Καταλήγοντας για το θέμα, ο εκπρόσωπος προέβλεψε ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι πολύ σημαντικός μήνας.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]