Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα blogs και οι Έλληνες ψηφίζουν για τη Συνθήκη της Λισαβόνας


Οι βουλευτές ψήφισαν

Τώρα είναι η σειρά μας

Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για την επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας, από την ελληνική Βουλή, διατυπώνουν σε σημερινή γραπτή τους δήλωση, τόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όσο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζόζεφ Ντάουλ.

Στη δήλωσή του ο κ. Μπαρόζο αναφέρει: «Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελλάδα για την επιτυχή επικύρωση της Συνθήκης της Λισαβόνας από το Κοινοβούλιο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική Βουλή για την αταλάντευτη στήριξή τους στην ΕΕ και στη μεταρρυθμιστική Συνθήκη. Μέχρι στιγμής, τα κοινοβούλια 18 χωρών μελών έχουν επικυρώσει τη Συνθήκη της Λισαβόνας».

Ο πρόεδρος Ντάουλ από την πλευρά του, συγχαίρει την ελληνική Βουλή για την «ιστορική απόφαση», όπως τη χαρακτηρίζει, και συμπληρώνει ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας είναι ένα βήμα προς τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής, θεσμικά, Ένωσης, που ολοένα μεγαλώνει.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, συνέβαλαν ενεργά σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΛΚ και καταλήγει: «Συμφωνώ με τα λόγια του Κώστα Καραμανλή ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας είναι μια ρεαλιστική πορεία προς την Ευρώπη του 21ου αιώνα, μια πορεία για καλύτερο ευρωπαϊκό μέλλον, με αλληλεγγύη, σταθερότητα, συλλογική πρόοδο και μια πορεία, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των

Ευρωπαίων πολιτών».

Καλούμαστε λοιπόν όλοι εμείς, οι υπόλοιποι Έλληνες (που δεν μας ευχαρίστησε η Ευρωπαϊκή Ένωση για το ψήφισμα) να πούμε τη δική μας γνώμη και να απαντήσουμε στην "αγένεια" και τους φόβους τους δημοκρατικά.

Οι λαοί στις ημέρες μας έχουν πάψει να αντιπροσωπεύονται στα κοινοβούλια... Ας ψηφίσουμε λοιπόν εμείς.
Άλλωστε τον "λογαριασμό" εμείς θα κληθούμε τον πληρώσουμε και πάλι...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]