Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ο Μπους δήλωσε ότι είναι άνθρωπος της ειρήνης

Κάτι πρέπει να πήρε για να τα λέει αυτά

Μετανιωμένος για τη «φιλοπολεμική» ρητορική στη διάρκεια της προεδρίας του δήλωσε ο Τζορτζ Μπους σε αποκαλυπτική συνέντευξη στους «Τάιμς» του Λονδίνου. «Εκ των υστέρων διαπιστώνω πως έπρεπε να χρησιμοποιήσω διαφορετική γλώσσα.

Μπους: Είμαι άνθρωπος της... ειρήνης

Με τις φράσεις «τελειώστε τους» και «νεκρός ή ζωντανός» έδωσα την εντύπωση στον κόσμο πως δεν είμαι άνθρωπος της ειρήνης», εξομολογήθηκε στους βρετανούς δημοσιογράφους Τζέραρντ Μπέικερ και Τομ Μπάλντγουιν.

Μπους: Είμαι άνθρωπος της... ειρήνης

Ωστόσο, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την Αγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, ο Μπους υπερασπίστηκε την εισβολή στο Ιράκ το 2003 και απείλησε το Ιράν πως «όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι».

«Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει πιθανότητα να δεχτούμε στρατιωτικό πλήγμα από τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ», απάντησε με αυτοπεποίθηση ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Μανουσέρ Μοτακί. «Δεν παίρνουμε σοβαρά τις απειλές του Ισραηλινού υπουργού Μεταφορών, Σαούλ Μοφάζ.

Οσο για τους Αμερικανούς, δεν έχουν τη δυνατότητα να μας απειλήσουν. Δείτε πώς κόλλησαν στο Ιράκ», συμπλήρωσε.

Απαξιωτικά αναφέρθηκε και ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ στις απειλές ΗΠΑ-ΕΕ για πάγωμα των ιρανικών καταθέσεων, όπως υπονοεί το κοινό ανακοινωθέν της Σλοβενίας. «Η Δύση δεν μπόρεσε να νικήσει το πυρηνικό μας πρόγραμμα. Η εποχή Μπους τελείωσε και ο εχθρός δεν μπορεί να πειράξει ούτε εκατοστό εδάφους μας», καυχήθηκε ο Αχμαντινετζάντ σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Κατόπιν αυτών, οι Ιρανοί αναμένεται να απορρίψουν το οικονομικό πακέτο που θα τους παρουσιάσει ο Σολάνα στις 14-15 Ιουνίου.

Ιράν

Τόσο στη συνέντευξη στους Τάιμς, όσο και στις επαφές του στην Ευρώπη, ο Μπους δεν έκρυψε την αγωνία μήπως ο διάδοχός του χαλαρώσει την πίεση στην Τεχεράνη. Επίσης, διέψευσε τις πρόσφατες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για δημιουργία μόνιμων αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ. «Ο επόμενος πρόεδρος δεν δεσμεύεται για τον αριθμό των στρατευμάτων που θα διατηρήσει», είπε.

Από χτες το απόγευμα ο Μπους βρίσκεται κοντά στον παλιόφιλο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μέχρι αύριο, που θα συναντηθεί και με τον Πάπα, θα... δυσκολεύει τη ζωή των Ιταλών. Τον υποδέχτηκαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, για τον φόβο των οποίων, 10.000 αστυνομικοί και στρατιώτες κατέλαβαν καίρια πόστα στη Ρώμη. Επόμενοι σταθμοί της «κύκνειας» ευρωπαϊκής περιοδείας του θα είναι το Λονδίνο, το Παρίσι και το Μπέλφαστ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]