Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Σημίτης απαντά στον Γ. Παπανδρέου μιλώντας για... προσχηματική δημοκρατία!!!

"Γνωρίζω πότε οι δημοκρατικές

διαδικασίες είναι πρόσχημα"

Στην επιστολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την οποία τίθεται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας απάντησε πριν από λίγο ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Σε αυτή, μεταξύ άλλων ο κ. Σημίτης σημειώνει πως δεν πρόκειται να αρνηθεί τις ελευθερίες να λέει τη γνώμη του και να μπορεί να επισημαίνει στην παράταξή του πότε τα πράγματα πάνε καλά και πότε όχι.

Ολόκληρη η επιστολή του έχει ως εξής:

Αγαπητέ Γιώργο,
Ελαβα το γράμμα σου. Θέλω να σου επισημάνω τα εξής:
Το ΠΑΣΟΚ από το 2004 και μετά έχασε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και το ποσοστό του στην απήχηση των ψηφοφόρων έχει μειωθεί δραστικά. Κάθε μέλος του ΠΑΣΟΚ, και ιδίως εγώ, έχει υποχρέωση να προβληματιστεί για την εξέλιξη αυτή.
Το ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει παλαιότερα δημοψήφισμα για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Η Συνθήκη που ψηφίσαμε δεν είναι Σύνταγμα. Θεωρήθηκε σε όλη την Ενωση και από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα ως μία από τις συνήθεις συνθήκες που δεν απαιτεί διαδικασίες όπως το Σύνταγμα. Αυτή η αρχή ακολουθήθηκε μέχρι τώρα από όλες τις χώρες.
Δεν πρόκειται να αρνηθώ τις ελευθερίες να λέω τη γνώμη μου και να μπορώ να επισημαίνω στην παράταξή μου πότε τα πράγματα πάνε καλά και πότε όχι. Γι' αυτό άλλωστε συμμετέχω στο ΠΑΣΟΚ.
Όσον αφορά τις δημοκρατικές διαδικασίες ξέρω καλά πότε υπάρχουν και πότε είναι πρόσχημα. Η ενότητα δεν σφυρηλατείται με συγκαλύψεις και ενοχοποιήσεις διαφωνούντων.
Σχετικά με τα όσα προτείνεις κάνε ό,τι νομίζεις. Εγώ θα πράττω αυτό που μου επιβάλλει η συνείδησή μου και αυτό που κρίνω ως καλό για τη χώρα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Κ. Σημίτης"

Κόλαφος χαρακτηρίζεται η επιστολή Σημίτη, τόσο για τον ίδιο και την αντίληψή του περί δημοκρατικών διαδικασιών, όσο και για το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα, το οποίο "καρφώνει" πως λειτουργεί κάτω από διαφορετικές συνθήκες πέρα των διαφανών δημοκρατικών διαδικασιών.

Βέβαια, δεν αιτιολόγησε την αρνητική του στάση στο να γίνει δημοψήφισμα και έκλεισε την επιστολή του λέγοντας πως το κάνει επειδή του το επιβάλλει η συνείδησή του για το καλό της χώρας. Φαίνεται το ίδιο αισθάνθηκε η συνείδησή του και το βράδυ των Ιμίων και στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου και σε πλείστα άλλα γεγονότα που αμαύρωσαν την πολιτική σκηνή και συρρίκνωσαν ουσιαστικά την Ελληνική Επικράτεια.

Η επιστολή του ουσιαστικά αποτελεί εγκατάλειψη της θέσεώς του ως βουλευτού του ΠΑΣΟΚ και ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ πλέον η οριστική διαγραφή του ως βουλευτού, στελέχους, αλλά ακόμη και απλού μέλους του Σοσιαλιστικού Κινήματος. Ο κ. Σημίτης στόχευσε στο να δημιουργήσει αναταράξεις στην πολιτική σκηνή του τόπου και κατάφερε να δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα στον εαυτό του σχετικά με την υστεροφημία του.

Καλούνται όλα τα στελέχη (ηγετικά και μη) να καταθέσουν δημοσίως τις δραστηριότητες του Σημίτη ως πρωθυπουργού. Το οφείλουν απέναντι στην σοσιαλιστική παράταξη (που διέλυσε ο Κ. Σημίτης), αλλά κύρια το οφείλουν απέναντι στον Ελληνικό λαό που πρέπει τελικά να μάθει ποιός ήταν ο Σημίτης και πως κυβερνούσε...

ΠΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΗΜΙΤΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σημίτης, ως ομιλητής του ΠΑΣΟΚ για τη Συνθήκη, στις 12 Απριλίου 2005 στη Βουλή, είχε ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, τονίζοντας: «Να επηρεάσουμε εξελίξεις, να επιλέξουμε ανάμεσα στα διλήμματα, να δημιουργήσουμε την Ευρώπη που θέλουμε. Είναι η αρχή για ένα νέο αγώνα, μια νέα πορεία. Και γι' αυτό ο λαός πρέπει να ξέρει καλά. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, προτείνουμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ακριβώς, για να υπάρχει αυτή η ενημέρωση, η οποία θα βοηθήσει τη δημιουργία μιας καλύτερης δυναμικής».

Ο ίδιος μάλιστα, υπέγραψε, μετά τους Γ. Α. Παπανδρέου, Αλ. Παπαρήγα και Αλ. Αλαβάνο, την κοινή πρόταση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, με το οποίο τώρα εμφανίζεται να διαφωνεί, ενώ είχε ψηφίσει υπέρ του δημοψηφίσματος και στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, στις 5 Μαρτίου 2005.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάντως, απέφυγαν χθες να πάρουν θέση επί της διαμάχης που ξέσπασε στο εσωτερικό του Κινήματος, με μοναδική εξαίρεση το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως «ο κ. Σημίτης δεν έχει καταλάβει ότι το πρόβλημα είναι ο ίδιος και ό,τι άφησε πίσω του. Ενδιαφερόταν πάντα για τον εαυτό του και όχι για το καλό της δημοκρατικής παράταξης και του λαού».

Αλήθεια, τι μεσολάβησε και άλλαξε άρδην θέσεις ο κ. Σημίτης; Αυτό ξέχασε να το αναφέρει στην επιστολή του με την οποία ουσιαστικά γκρέμισε κάθε γέφυρα με το ΠΑΣΟΚ και τους ψηφοφόρους της Σοσιαλδημοκρατικής Παράταξης...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]