Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ΜΜΕ των Σκοπίων "βρήκαν" φιλλέληνα τον Νίμιτς! - Προσοχή, κάτι ετοιμάζεται...

Οι Σκοπιανοί απαιτούν αλλαγές

στα θέματα των συζητήσεων!!!


Αναφέρονται σε

"Μακεδονική μειονότητα"

στην Ελλάδα!!!

Ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί των Σκοπίων μετέδωσαν ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη συνάντηση του σήμερα το απόγευμα στα Σκόπια με τον ειδικό εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς έθεσε θέμα «μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Α1 οι συναντήσεις που πραγματοποίησε ο κ. Νίμιτς σήμερα στα Σκόπια, ήταν εξαιρετικά δύσκολες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του A1, «για πρώτη φορά, μετά από 18 χρόνια, τα Σκόπια, μέσω του κ. Γκρούεφσκι ζήτησαν από τον κ. Νίμιτς, να ασχοληθεί και με το ζήτημα της "μακεδονικής μειονότητας" στην Ελλάδα, το ζήτημα των δικαιωμάτων των "Μακεδόνων" στην Ελλάδα, το ζήτημα της επιστροφής των περιουσιών των "Μακεδόνων", οι οποίες κατασχέθηκαν αφότου αυτοί εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα μετά τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου, και το ζήτημα της χορήγησης διπλής υπηκοότητας σε αυτούς».

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε σε ρεπορτάζ του και ο φιλοκυβερνητικός σταθμός των Σκοπίων «Σίτελ».

Ο τηλεοπτικός σταθμός «Α1» μετέδωσε ακόμη ότι «όλα δείχνουν ότι το νεότερο σχέδιο που ο κ. Νίμιτς παρουσίασε, χθες στην Αθήνα και σήμερα στα Σκόπια, εμπεριέχει πολλές φιλελληνικές θέσεις, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι διαμετρικά αντίθετες με τις θέσεις της κυβέρνησης της "Μακεδονίας". Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Νίμιτς πιθανότατα ζητά στην τελευταία του ιδέα, μία ονομασία για ευρύτερη διεθνή χρήση. Παραμένει το ζήτημα για την αλλαγή του διαβατηρίου, ενώ, πολύ πιθανόν, στο εσωτερικό η συνταγματική ονομασία δεν θα αλλάξει, σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας».

Επιπρόσθετα, σε σχετική αναφορά του τηλεοπτικού σταθμού «Κανάλι 5» σημειώνεται ότι ο κ. Νίμιτς, στο τελευταίο σχέδιό του προτείνει η ονομασία που θα συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές να χρησιμοποιείται διεθνώς, ακόμη και από τις χώρες που ήδη έχουν αναγνωρίσει τη χώρα υπό τη συνταγματική της ονομασία, η οποία (σ.σ. συνταγματική ονομασία) θα χρησιμοποιείται μόνον στο εσωτερικό και θα αναγράφεται στα διαβατήρια των πολιτών της ΠΓΔΜ.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]