Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πυκνώνουν οι επισκέψεις ξένων αξιωματούχων στη Θράκη

Αποφεύγουν

τις εντάσεις

και είναι... περίεργο!


Τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο ο πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Ογούζ Τσελικόλ, ξεκίνησε χθες περιοδεία στη Θράκη. Η επίσκεψή του ήρθε μόλις δύο μέρες έπειτα από την αντίστοιχη επίσκεψη του γενικού προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Χόιτ Μπράιαν Γι.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος ενημερώνεται επί τόπου για τους μουσουλμάνους (ELE)Ο Τούρκος πρέσβης δεν έκανε καμία δήλωση και περιορίστηκε στα όσα είπε στη συνάντησή του με τον υπερνομάρχη Κώστα Τάτση, παρουσία των δημοσιογράφων: «Ευχές για καλή γειτονία, τουριστική ανάπτυξη, επισκέψεις και ενταξιακή πορεία».

Για τον προσεκτικό παρατηρητή, όμως, δύο είναι τα σημαντικά στοιχεία της επίσκεψης αυτής.

Οτι δεν συνοδευόταν από κανένα στέλεχος της μειονότητας κατά την επίσκεψή του, κάτι που συνέβαινε σε ανάλογες επισκέψεις Τούρκων επισήμων. Επίσης, στην αναφορά του υπερνομάρχη για «μουσουλμανική μειονότητα» περιορίστηκε να πει ότι «η μειονότητα αποτελεί γέφυρα φιλίας». Απέφυγε, δηλαδή, να αναφερθεί στον συνήθη ορισμό περί «τουρκικής μειονότητας».

Την αρχή έκανε την περασμένη Τρίτη ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, ο Χόιτ Μπράιαν Γι, ένας ευγενέστατος διπλωμάτης ο οποίος για πέμπτη (!) φορά τον τελευταίο χρόνο επισκέπτεται την περιοχή.

Το ζήτημα βέβαια είναι ότι όταν βλέπουμε στη Θράκη τον Αμερικανό πρόξενο θα έπρεπε να ανησυχούμε, με δεδομένο το γεγονός της αναταραχής που παρατηρείται στα Βαλκάνια με την «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσόβου.

Ωστόσο, ο κύριος Γι διέψευσε όλα όσα ακούγονται ή γράφονται για «Κοσοβοποίηση» της Θράκης. Τόνισε ότι επισκέπτεται τη Βόρεια Ελλάδα και συζητεί με σκοπό να ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό είχε συνάντηση με τον Ιλχάν Αχμέτ, τον πρώην βουλευτή Ροδόπης της Ν.Δ., με τον οποίο «μίλησαν για τα προβλήματα των πολιτών στην περιοχή». Ο πρώην βουλευτής σημείωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι καλύτερο για να τα λύσει.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]