Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πόλεμος κατά των χριστιανικών ιεραποστολών στην Τουρκία

Ο κ. Ιλκέρ Τσινάρ, ένας χριστιανός παπάς που προσηλυτίσθηκε στο Ισλάμ, πληρωνόταν από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών για να ξεκινήσει πόλεμο κατά των xριστιανικών ιεραποστολών στην Τουρκία, αποκαλύπτει σήμερα ο τουρκικός Τύπος.

Στοιχεία του ταμείου Κοινωνικής Ασφάλειας και του Εθνικού Ταμείου Συνταξιοδότησης, που αποκάλυψε ο τουρκικός Τύπος, δείχνουν ότι ο πρώην παπάς πληρωνόταν τακτικό μισθό από το στρατό.

Η αντι-ιεραποστολική προπαγάνδα του κ. Τσινάρ θεωρείται υπεύθυνη για τη δολοφονία του Ιταλού ιερέα Ανδρέα Σαντόρο, στις 5 Φεβρουαρίου του 2006, στην Τραπεζούντα. Ο νεαρός δολοφόνος δήλωσε ότι είχε επηρεασθεί από συζητήσεις στην τηλεόραση για ιεραποστολικές δραστηριότητες στην Τουρκία.

Η συνεργασία του κ. Τσινάρ με το στρατό προκαλεί το ερώτημα αν όντως ο στρατός ενθάρρυνε την επίθεση εναντίον χριστιανών σε μια μουσουλμανική χώρα.

Ο κ. Τσινάρ μιλώντας στο Πρακτορείο Τζιχάν αποδέχτηκε ότι είχε δουλέψει για το Αρχηγείο των χερσαίων δυνάμεων αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες της συνεργασίας του, ενώ πρόσθεσε ότι θα αποκαλύψει «κάθε λεπτομέρεια» και τα ονόματα των Τούρκων που έλαβαν μέρος στις χριστιανικές ιεραποστολικές δραστηριότητες «όταν θα έρθει η ώρα». Είπε, ωστόσο, ότι ποτέ δεν ήθελε να σκοτωθούν άνθρωποι, ενώ αντίθετα περιέγραψε τον εαυτό του ως «κοινωνικό μηχανικό».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]