Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σύλληψη υψηλόβαθμου στελέχους του κόμματος των Αλβανών στα Σκόπια


Η αστυνομία της ΠΓΔΜ, συνέλαβε τα μεσάνυχτα τον Τάλατ Τζαφέρι, υψηλόβαθμο στέλεχος της «Ένωσης για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) του Αλί Αχμέτι, με την κατηγορία της ανάμειξής του σε επεισόδια την 1η Ιουνίου


Ο Τάλατ Τζαφέρι συνελήφθη στα σύνορα της ΠΓΔΜ με το Κόσοβο. Είχε διατελέσει υφυπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ και είναι υποψήφιος του DUI στις εκλογές αυτές, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν με την επανάληψη της ψηφοφορίας, σε 187 εκλογικά τμήματα, την Κυριακή 15 Ιουνίου.

Έντονη ήταν η αντίδραση του DUI το οποίο έκανε λόγο για ενέργεια, η οποία πλήττει τη δημοκρατία στη χώρα.

Το κόμμα του Αλί Αχμέτι, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η αστυνομία, όπως ισχυρίστηκε, αδυνατεί να συλλάβει τους πραγματικούς ενόχους των βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν την 1η Ιουνίου και καταφεύγει σε πολιτικές διώξεις στελεχών του DUI.

Σύμφωνα με το DUI, τέτοιες ενέργειες σκοπό έχουν να πλήξουν το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ και να αποτρέψουν τη νίκη του στην επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής 15 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και ηγέτης του κόμματος VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, απηύθυνε σήμερα αυστηρή προειδοποίηση «σε κάποιους μεμονωμένους οπαδούς κομμάτων και στους μέντορές τους» να μην τολμήσουν να διανοηθούν να επαναλάβουν επεισόδια την Κυριακή, ημέρα που επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία σε αρκετές αλβανόφωνες περιοχές.

Ο κ. Γκρούεφσκι, ανέφερε ότι η αστυνομία συνέλαβε τις προηγούμενες ημέρες πάνω από 50 άτομα για συμμετοχή σε επεισόδια που σημειώθηκαν την 1η Ιουνίου και τα οποία, όπως υπογράμμισε, «ντρόπιασαν τη χώρα».

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE συμπλήρωσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να συνεργαστεί για το σχηματισμό κυβέρνησης με κανένα κόμμα το οποίο θα εκλέξει βουλευτές με νοθεία του εκλογικού αποτελέσματος.

Εμείς, με τη σειρά μας, να υπενθυμίσουμε ότι ο Ταλάτ Τζαφέρι ήταν ο αλβανός πολιτικός στον οποίο είχε γίνει δολοφονική επίθεση με χειροβομβίδες στο σπίτι του...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]