Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΠΓΔΜ: Επαναληπτικές εκλογές την Κυριακή σε τρεις περιφέρειες


Επαναλαμβάνεται αυτή την Κυριακή, 15 Ιουνίου, η ψηφοφορία σε 187 εκλογικά τμήματα της ΠΓΔΜ, μετά τις εκτεταμμένες παρατυπίες που σημειώθηκαν στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 1ης Ιουνίου και τα ένοπλα επεισόδια που σημειώθηκαν σε περιοχές των αλβανοφώνων, με απολογισμό έναν νεκρό και δέκα τραυματίες.

Η επαναληπτική ψηφοφορία θα διεξαχθεί μετά τη σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικστηρίου της ΠΓΔΜ επί των εφέσεων των κομμάτων στις εκλογικές περιφέρειες 1, 2 και 6 (Σκοπίων, Κουμάνοβου και Τετόβου). Τα εν λόγω εκλογικά τμήματα αντιστοιχούν σε περίπου 161.000 ψηφοφόρους (σχεδόν το 9% επί του συνόλου του εκλογικού σώματος το οποίο ανέρχεται στο 1.780.000 ψηφοφόρους).

Πολιτικοί αναλυτές στα Σκόπια εκτιμούν ότι αν η επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής διεξαχθεί χωρίς πιέσεις, εκφοβισμούς και νοθεία, τότε η αντιπολιτευόμενη «Ένωση για τη Δημοκρατική Ένταξη» (DUI) του Αλί Αχμέτι θα αυξήσει σημαντικά το ποσοστό της, εις βάρος του συγκυβερνώντος «Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών» (DPA) του Μέντουχ Θάτσι.

Το DUI του Αλί Αχμέτι, ο οποίος το 2001 είχε ηγηθεί της εξέγερσης των Αλβανών ανταρτών στην ΠΓΔΜ, υποστηρίζει ότι στις εκλογές της 1ης Ιουνίου, υπέστη τον κύριο όγκο της βίας και νοθείας και κατηγορεί ως υπεύθυνους το DPA του Μέντουχ Θάτσι, αλλά και την αστυνομία. Το DPA από την μεριά του αντικρούει τις κατηγορίες.

Όλες οι εκτιμήσεις πριν από τις εκλογές της 1ης Ιουνίου, ανέφεραν ότι το DUI, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα στην ΠΓΔΜ, θα υπερίσχυε με αρκετή διαφορά του DPA.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]