Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Shit high and look around - Χέζε ψηλά κι αγνάντευε, έτσι για να στο πούμε κι Ελληνικά

Σκληραίνει τη στάση του - Ευθύνες για τη μη ένταξη στο ΝΑΤΟ επέρριψε στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ


Και πάλι προκλητικοί οι Σκοπιανοί
Υπάρχουν επειδή είμαστε πολιτισμένοι σαν λαός
Εάν τα έκαναν στους Τούρκους, δεν θα είχαν υπάρξει ούτε 24 ώρες σαν κράτος


Οι σχέσεις Τουκίας- ΠΓΔΜ απασχόλησαν τη συνάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι με τον Τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιουλ. Ο πρώτος επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για τη μη ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

«Θέλω να σημειώσω ότι και οι περισσότερες χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ υποστήριξαν την ένταξή μας στη Συμμαχία, στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου. Ομως αυτό, δεν κατέστη δυνατόν λόγω της μεταχείρισης ή κακομεταχείρισης του δικαιώματος του βέτο που άσκησε η Ελλάδα» δήλωσε ο Μπ.Τσερβένκοφσκι, ευχαριστώντας την Τουρκία για την υποστήριξη που προσέφερε στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος πραγματοποιεί τετραήμερη επίσκεψη στην ΠΓΔΜ, χαρακτήρισε ατυχές αυτό που συνέβη στο Βουκουρέστι, συνέστησε όμως στα Σκόπια να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και εξέφρασε την ελπίδα ότι πολύ σύντομα η ΠΓΔΜ θα εκπληρώσει το στόχο της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε την πολύ καλή συνεργασία των δυο χωρών σε όλους τους τομείς και δήλωσε ότι η Τουρκία ήταν από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ και η πρώτη ξένη χώρα που άνοιξε πρεσβεία στα Σκόπια.

Οι δύο άνδρες, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ανέφεραν ότι εξέτσασαν θέματα διμερούς συνεργασίας και επισήμαναν την ανάγκη ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων.

Ο Μπ.Τσερβένκοφσκι ανέφερε ότι οι σχέσεις της χώρας του με την Τουρκία είναι υψίστης προτεραιότητας, ενώ ο Αμπ.Γκιουλ δήλωσε ότι η χώρα του θα ενθαρρύνει Τούρκους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην ΠΓΔΜ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, θα παραστεί στην τελετή θεμελίωσης της νέας τουρκικής πρεσβευτικής κατοικίας στα Σκόπια, καθώς και στα εγκαίνια τζαμιού στον περιφερειακό δήμο των Σκοπίων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αγκυρα.

*Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία ότι θεωρεί το όνομα «Νέα Μακεδονία» αλυτρωτικό (και μετά από αυτό πήγε για πιεί έναν καφέ να ηρεμήσει;)

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]