Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικός καταιγισμός πυραυλικών συστημάτων στον Ελληνικό στρατό;


Το πράσινο φως για την αναβάθμιση του ισχυρότερου όπλου της ελληνικής αεράμυνας έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ρώσος πρόεδρος στο περιθώριο της συμφωνίας για τον αγωγό φυσικού αερίου.

Οι S300 και η μετατροπή τους σε S400 αλλάζουν και πάλι τα δεδομένα. Δημιουργούν μια νέα αντιαεροπορική ομπρέλα 400 χιλιομέτρων, από 150 που είναι σήμερα.

Ως βαλλιστικός πύραυλος μπορεί να φθάσει και τα 700 χιλιόμετρα από τα 250 που είναι σήμερα, βάζοντας στο βεληνεκές του μεγάλο μέρος της τούρκικης ενδοχώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν συζητήσεις πιθανόν και διαβεβαιώσεις ότι η Ρωσία δεν θα πουλήσει παρόμοια οπλικά συστήματα, απορρίπτοντας αιτήματα της Άγκυρας.

Η ταχύτατη μεταφορά σε κάθε γωνία της Ελλάδας προβληματίζει τους Τούρκους.

Η αναβάθμιση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος θα είναι και μια απάντηση στους τούρκικους πυραύλους «Γιλντιριμ», που στα ελληνικά σημαίνει «Κεραυνός» με βεληνεκές 200 χιλιόμετρα και με προοπτική να φθάσουν τα 500.

Οι S300 που είναι εγκατεστημένοι προς το παρόν στη Κρήτη με την αναβάθμιση σε S400 θα καλύψουν όλο τον νότιο τομέα, όχι μόνο το ανατολικό Αιγαίο αλλά και την Κύπρο.

H ολοκλήρωση της αναβάθμισης της πυραυλικής ομπρελάς με ρωσικά οπλικά συστήματα δίνει στη χώρα μας την εξής ιδιαιτερότητα: Θα είναι η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που θα διαθέτει διαφορετική αντιαεροπορική ομπρέλα.

Η τελική συμφωνία όμως αναμένεται. Οι Ρώσοι προτείνουν επίσης την αγορά των πύραυλων τύπου ΒΟΟΚ μεσαίου βεληνεκούς, ολοκληρώνοντας έτσι τη ρωσική αντιαεροπορική ομπρέλα μαζί με τους ΟSA που είναι μικρού βεληνεκούς και τους ΤΟR. Έως το τέλος του χρόνου η χώρα μας θα παραλάβει και 420 ρωσικά τεθωρακισμένα πεζικού, άξιας 1,5 δις ευρώ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]