Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αναζητούν Προμηθείς αλλά θέλουν τον Ελληνα κουφό

Σε Αθήνα και Σκόπια ψάχνουν

τώρα οι ΗΠΑ προτάσεις

για το όνομα των Σκοπίων


ΠΑΡΑΙΝΕΣΕΙΣ στην Αθήνα και τα Σκόπια να υποβάλουν προτάσεις για την ονομασία «τώρα», αντί «να περιμένουν τον Προμηθέα Νίμιτς να εμφανιστεί με τη φωτιά», απηύθυνε-μιλώντας στους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσιγκτον- ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Μάθιου Μπράιζα.

«Χρειάζεται οι χώρες να κάνουν προτάσεις τώρα. Εχουμε ανάγκη να ακούσουμε από την Ελλάδα πώς θα βελτίωνε την πρόταση του κ. Νίμιτς, και έχουμε ανάγκη να ακούσουμε το ίδιο πράγμα και από τον προς Βορρά γείτονά σας», είπε.

Παράλληλα, ζήτησε από την Αθήνα να μην ενοχλείται από δηλώσεις του κ. Γκρούεφσκι, οι οποίες γίνονται στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ «υπεραμύνεται της πολιτικής και εθνικής του θέσης».

Κι ενώ ο μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς επιχειρεί με τις συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις να κρατήσει «ζωντανό» το διάλογο, ο Γκρούεφσκι αλλά και ο πρόεδρος της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι- από το βήμα της συνόδου των αρχηγών κρατών της Κεντροευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας που διεξάγεται στην Οχρίδα- εξαπέλυσαν επίθεση κατά της Ελλάδας.

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησαν τη χώρα μας για πολιτική εμποδίων εις βάρος των Σκοπίων και καταπάτηση των αρχών του ΝΑΤΟ με το βέτο του Βουκουρεστίου.

«Το ατομικό συμφέρον μιας χώρας - μέλους που συνδέεται με μία διμερή διένεξη με τη χώρα μας, επεβλήθη του συλλογικού συμφέροντος της Συμμαχίας και των θεμελιωδών αρχών στις οποίες στηρίζεται το ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Τσερβενκόφσκι.

«Η πολιτική της παρεμπόδισης στην οποία κατέφυγε ο νότιος γείτονάς μας, παρεμποδίζοντας την επάξια αναμενόμενη πρόσκληση της ΠΓΔΜ για ένταξη στο ΝΑΤΟ και με την οποία απειλείται η ενταξιακή πορεία προς την Ε.Ε., ουσιαστικά αποτελεί παρεμπόδιση της υλοποίησης των συμφερόντων, των αρχών και των αξιών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.», είπε ο Γκρούεφσκι.

Εξάλλου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, η «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση Μακεδονίας» (SDSM) της Ράνμιλα Σεκερίνσκα, ανακοίνωσε χθες ότι στις επικείμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα συνεργαστεί με έξι μικρότερα κόμματα από τον Φιλελεύθερο χώρο και το χώρο της Κεντροαριστεράς.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]