Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συλήσεις τάφων εντός Ελλάδας

Αδιανόητο κι όμως γεγονός!

Καταστρέφουν τα μνημεία

των νεκρών μας...


Το γεγονός πως ιδιαίτερα στην Θράκη

το φαινόμενο αυτό γίνεται ολοένα

και συχνότερο, μήπως σημαίνει κάτι;

Δεν συμβαίνει κάπου μακριά. Δεν γίνεται σε κάποιο μουσουλμανικό ή μη χριστιανικό κράτος. Δεν είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αποτρέψουμε και απλά μένει να το παρακολουθούμε. Είναι ένα αποτρόπαιο γεγονός που δυστυχώς είναι επαναλαμβανόμενο (μάλλον κυκλικά) από "ανθρώπους ύαινες" που καταληστεύουν τους νεκρούς μας!!!

Αποτροπιασμένοι, πάρα πολλές φορές έως αγανακτισμένοι, βρίσκονται Έλληνες πολίτες επισκεπτόμενοι τα μνημεία των νεκρών συγγενών τους, συνήθως σε ημιαστικές περιοχές (χωριά) της πατρίδας μας. Συναντούν τους τάφους των αγαπημένων τους προσώπων να έχουν δεχθεί την επίθεση κάποιων αγροίκων, που προκειμένου να εξασφαλίσουν μερικά ευρώ δεν διστάζουν να αρπάξουν οτιδήποτε μεταλλικό βρίσκεται επάνω στους τάφους!

Συγγενείς κάθονται αποσβολωμένοι και κοιτούν την καταπάτηση και την κακοποίηση που έχουν υποστεί οι «τελευταίες κατοικίες» των δικών τους.

Χωρίς καμία ντροπή, χωρίς συναίσθηση της βαρύτητας της πράξης, χωρίς ηθικούς φραγμούς, οι δράστες επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά τις ληστρικές τους επιθέσεις, ποδοπατώντας τα ιερά και όσια όλων αυτών που έχουν μείνει να φροντίζουν τους τάφους των συγγενών που έχουνε φύγει.

Ανθρωπόμορφα τέρατα, που περιπλανώνται τις νύχτες στα κοιμητήρια των χωριών, δεν διστάζουν να χλευάζουν (τρόπο τινά) τους νεκρούς και να τους απογυμνώνουν από ανθοδοχεία (πετώντας αριστερά και δεξιά τα λουλούδια), θυμιατήρια έως και σταυρούς!!!

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα!!! Στην χώρα μας κατά το έτος 2008!!!

Και κανείς δεν κάνει τίποτε!!!

Η αστυνομία, που έπαψε πια να ειδοποιείται, ασχολείται με άλλα σοβαρότερα καθήκοντα, όπως για παράδειγμα η φύλαξη υψηλών (και μη) προσώπων…

Οι Δήμοι, οι Κοινότητες, ακόμη και οι ιερείς(!!!) μένουν απλά να παρακολουθούν το θέαμα αντικατάστασης των κλεμμένων χάλκινων αντικειμένων!!!

Οι δράστες λίγο-πολύ είναι γνωστοί, αλλά είπαμε… αν δεν τους πιάσεις στα πράσα, δεν μπορείς να πεις τίποτε.

Και ρωτώ εγώ, έναν αστυνομικό, έναν εισαγγελέα, έναν… κάποιον, οποιονδήποτε έχει οριστεί από την Πολιτεία για να προστατεύει εμένα, την οικογένειά μου, τους ζωντανούς, αλλά και (στην προκειμένη περίπτωση) τους νεκρούς. Ρωτώ λοιπόν, εάν "πιάσω στα πράσα" κάποιον που κλέβει από έναν τάφο, τι πρέπει να κάνω;

  • Να τον συλλάβω (με ποιο δικαίωμα άραγε;),
  • να καλέσω την αστυνομία (αφού πρώτα καλέσω τον τοπικό κωδικό),
  • να του σπάσω όλα τα κόκαλα δέρνοντάς τον (με τον φόβο ότι θα με μηνύσει και θα τον πληρώσω όχι σε μπρούτζο αλλά σε χρυσάφι) ή
  • να τον βάλω μέσα στον τάφο και να μην τον βρει ποτέ κανείς (και να του κάνω όλα τα σχετικά τρισάγια κ.λ.π. χωρίς να ατιμάζω την μνήμη του και βοηθώντας τον να έχει «καλό παράδεισο»;)

Η ερώτηση βέβαια είναι ρητορική, επειδή οτιδήποτε και αν κάνω εγώ, ο απλός πολίτης, μόνο εις βάρος μου θα λειτουργήσει. Όπως λειτουργεί εις βάρος μου και ο οποιοσδήποτε υπεύθυνος (αν υπάρχει τέλος πάντων υπεύθυνος πια σε ετούτη την χώρα)…

Τα σχόλια δικά σας…

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]