Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως: Με το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες


«H ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας αναπτερώνει τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο αύριο», δήλωσε -απευθυνόμενος σε όμιλο προσκυνητών από το Κιλκίς- ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος έσπευσε να παρατηρήσει ότι «για την ώρα δεν είδαμε κάτι το συγκεκριμένο».

Απαριθμώντας τα προβλήματα ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ανέφερε ότι: «Ούτε η Χάλκη επαναλειτούργησε ούτε τα προβλήματα με τις περιουσίες των Κοινοτήτων μας, των Εκκλησιών μας και των Ιδρυμάτων μας έχουν τακτοποιηθεί, παρά την έκδοση του νέου βακουφικού νόμου ούτε ούτε....».

«Αλλά ελπίζουμε», πρόσθεσε, ότι «Η Ευρώπη υπενθυμίζει πάντοτε (στην Τουρκία) το χρέος της να σεβασθεί τα μειονοτικά δικαιώματα, ιδιαιτέρως τις θρησκευτικές ελευθερίες, να σεβασθεί γενικώς τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Η Πόλη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο μας έχουν χαρακτηρισθεί ως η πνευματική μήτρα του Γένους μας. Όλοι έχουμε γεννηθεί πνευματικώς από την Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως, αυτήν την μαρτυρική Εκκλησία, η οποία με την χάριν του Θεού ξεπερνάει τις εκάστοτε δυσκολίες, τα προβλήματα, επιβιώνει και συνεχίζει την μαρτυρία της προς τους εγγύς και τους μακράν», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και κατέληξε:

«Είναι μέσα στα σχέδια, μέσα στη βουλή του Θεού να αίρει η Μητέρα Εκκλησία το Σταυρό της και να πορεύεται διά μέσου των αιώνων, όπως θα έλεγε ο Απόστολος Παύλος ''διά δυσφημίας καί ευφημίας, διά πλάνης και αληθείας''. Ως Μητέρα Εκκλησία, ως Οικουμενικό Πατριαρχείο έχουμε τα θετικά, έχουμε τις εξάρσεις ανατάσεως, έχουμε και τα πολύ δυσάρεστα, πολύ συχνά, δυστυχώς».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]