Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε επιβράδυνση η αμερικανική οικονομία

Αμερικανική οικονομία ώρα μηδέν;

Την παραδοχή ότι η οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ παρουσιάζει «επιβράδυνση» έκανε την Τρίτη ο Τζορτζ Μπους, κατά τη διάρκεια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξης στον Λευκό Οίκο.

"Πιστεύω ότι θα φανεί πως η οικονομία παρουσιάζει επιβράδυνση", ήταν η απάντησή του σε ερώτηση για το τι αναμένει για τα στοιχεία του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος για το πρώτο τρίμηνο, που θα δοθούν στην δημοσιότητα την Τετάρτη.

Ο Μπους απέκλεισε, παράλληλα, το ενδεχόμενο να σταματήσει την αναπλήρωση των αμερικανικών στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου τονίζοντας ότι αυτό δεν θα επηρεάσει τις τιμές της αγοράς.

"Δεν πιστεύω ότι αυτό θα επηρεάσει τις τιμές", είπε και προσέθεσε ότι οι ΗΠΑ αγοράζει περίπου 67.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα την ώρα που η παγκόσμια ζήτηση είναι 85 εκατομμύρια βαρέλια

Ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος πρόκειται να επισκεφθεί προσεχώς τη Μέση Ανατολή, δήλωσε ότι εξακολουθεί να ελπίζει πως μια ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ των Παλαιστίνιων και του Ισραήλ θα επιτευχθεί πριν αποχωρήσει ο ίδιος από το Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο. Και κατηγόρησε την παλαιστινιακή οργάνωση της Χαμάς ότι εξαπολύει ρουκέτες εντός του Ισραήλ σε μια προσπάθεια να αποσταθεροποιηθεί η κατάσταση και να επικρατήσει το χάος και η σύγχυση.

Σκληρό ήταν το μήνυμα που έστειλε στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ, με αφορμή πρόσφατη αποκάλυψη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για τη συνεργασία Συρίας με τη Βόρεια Κορέα στον πυρηνικό τομέα. "Επιθυμούμε να ολοκληρώσουμε κάποιους πολιτικούς μας στόχους, και να στείλουμε κάποια μηνύματα, ένα απ' αυτά είναι να κάνουμε σαφές στη Βόρεια Κορέα και στην ηγεσία της ότι ενδέχεται να γνωρίζουμε περισσότερα γι αυτήν απ΄ό,τι αυτοί νομίζουν", επισήμανε ο κ. Μπους.

Τέλος, ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε "ικανοποιημένος" από την πρόοδο που σημειώνεται στο Αφγανιστάν αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η αποστολή είναι "δύσκολη" και ότι ο εχθρός "αντιστέκεται".

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]