Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι θα κάνετε για την "αφίσα της ντροπής" κύριε Καραμανλή;


Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας
για την αφίσα που προσβάλει τον Ελληνισμό






Έντονο διάβημα διαμαρτυρίας επιδίδει η Αθήνα στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ζητώντας την άμεση απόσυρση αφίσας που εκδόθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία και αναρτήθηκε σε δρόμους των Σκοπίων, απεικονίζοντας παραποιημένη την ελληνική σημαία.
Οι αφίσες που έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους των Σκοπίων σε μία εξαιρετικά ευαίσθητη χρονική περίοδο εμφανίζουν την ελληνική σημαία με τη σβάστικα στη θέση του σταυρού.
Οι διαφημιστικές αυτές πινακίδες προαναγγέλλουν έκθεση φωτογραφίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό-ενημερωτικό κέντρο των Σκοπίων από τις 3 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου.
Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ.Κουμουτσάκος τόνισε ότι «η απαράδεκτη αφίσα που εκδόθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία και αναρτήθηκε σε δρόμους των Σκοπίων, προσβάλλει ευθέως το εθνικό σύμβολο της χώρας μας και τον αγώνα της εναντίον του φασισμού και του ναζισμού».
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο μεγάλο λάθος κάνουν όλοι εκείνοι που επενδύουν στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, επισήμανε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.
Και συνέχισε λέγοντας ότι «επιβεβαιώνει, για μία ακόμα φορά, την ορθότητα της ελληνικής θέσης ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την οικοδόμηση σχέσεων συμμαχίας και αλληλεγγύης είναι ο έμπρακτος σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ χωρών και λαών».
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε επίσης ότι η πρέσβυς της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου θα επιδώσει εντός της ημέρας έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας με το αίτημα της άμεσης απόσυρσης της συγκεκριμένης αφίσας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]