Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με ή χωρίς λύση στο όνομα, οι ΗΠΑ θέλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ!

Από Wolf


ΔΥΟ 24ΩΡΑ πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, η Ουάσιγκτον δεν κρύβει πλέον τις προθέσεις της- να προσκληθούν τα Σκόπια να ενταχθούν στη Συμμαχία είτε υπάρχει λύση είτε όχι.
Στο πλαίσιο αυτό έγινε και το τηλεφώνημα της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζας Ράις, προς την Ελληνίδα ομόλογό της, Ντόρα Μπακογιάννη κι ενώ η τελευταία βρισκόταν στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ένωσης, στη Σλοβενία. Η συνομιλία, παρά τις καλές διαπροσωπικές σχέσεις των δύο γυναικών, χαρακτηρίστηκε από παγερή ατμόσφαιρα, καθώς η Αμερικανίδα ομόλογός της έδωσε έμφαση στην ανάγκη να προσκληθεί η FΥRΟΜ στο ΝΑΤΟ, ενώ η κ. Μπακογιάννη στην ανάγκη προηγουμένως να έχει επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας
H Ελλάδα πρέπει ασφαλώς να επιμείνει στο θέμα της ονομασίας.
Αυτό δεν το συζητάμε καθόλου και ο Καραμανλής θα το κάνει.
Και αυτό ειναι δεδομένο.
Ισως όμως θα πρέπει να συζητήσουμε γιατί π.χ. ο Καραμανλής επιμένει τόσο σε αυτό το ζήτημα (καθώς και όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί εννοείται)
Στην Ελλάδα δεν έχουμε συζητήσει καθολου και δεν εχουν ακουστει αληθειες σχετικα με το Μακεδονικο ζητημα.
Ισως ετσι θα επρεπε να το ονομαζουμε και οχι σκοπιανο.
Θυμιζουμε οτι και εμεις δεχομαστε οτι η Μακεδονια ειναι μια περιοχη που δεν ανηκει ολοκληρη στην Ελλαδα.
Μερος της ειναι τα Σκόπια και βεβαια η Βουλγαρια.
Στην ιστορια (την προσφατη) μπορει κανεις να βρει πολλες πληροφοριες πανω σε αυτα.
Πρεπει να τα πουμε καποτε αυτα τα πραματα.
Ισως απο εδω να το κανουμε ισως και οχι.
Παντως η ιστορια του ονόματος δεν ειναι τοσο αθωα κρυβει αιμα πισω της και η μαχη που γινεται δεν ειναι για το "γαμώτο" κατα το κοινώς λεγομενο.
Η μαχη γινεται γιατι καποιοι φιλοι στα Βαλκάνια δεν θελουν να αποδεχτουν οτι καποια θεματα εχουν κλεισει και πιστευουν οτι (ακόμα και τωρα) οτι η Ελλάδα παιζει πολυ επιθετικα το παιγνιδι της, και δεν εννοουμε τους Τουρκους με τους οποιους ετσι κι αλλιως ουσιαστικα ειμαστε σε διαρκη πολεμο
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]