Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καλοί μας γείτονες, μην το παρατραβάτε το σχοινί...

Σκοπιανό: χαλαρά... ΒΕΤΟ

Το ξέρω και το παρακολουθώ από τα stats του pathfinder. Όταν η δημοσίευση ξεκινά με τη λέξη "Σκοπιανό" είναι καταδικασμένη στα πολύ χαμηλά νούμερα επισκεψιμότητας που θυμίζουν χειμερινές θερμοκρασίες της βόρειας Ελλάδας.
Κατανοώ ότι κανείς δεν επιθυμεί να διαβάζει bad news αλλά αφού αυτή είναι η επικαιρότητα δε θα στρουθοκαμηλίσουμε.
Γενικά πιστεύω ότι η Ελλάδα (όχι οι Έλληνες) είναι μια ανεκτική, ήπια και συγκαταβατική χώρα απέναντι στους ευρωπαίους και διεθνείς της εταίρους.
Οι τελευταίες όμως εξελίξεις δεν αφήνου κανένα περιθώριο για περεταίρω συνενόηση και συζήτηση. Η πρόταση του κ. Νίμιτς "Δημοκρατία της Μακεδονίας" (Σκόπια) δε μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά όχι μόνο επειδή περιορίζει τις ελληνικές επιφυλάξεις σε μία παρένθεση, αλλά και για το γεγονός ότι σκόπιμα, απ' ότι φαίνεται, οδηγεί τα πράγματα σε ένα πλήρες αδιέξοδο, το οποίο εντείνεται όταν η γειτονική χώρα καθόλου δεν υποχρεώνεται να εξαλείψει από το σύνταγμά της διατάξεις και άρθρα με αλυτρωτικό περιεχόμενο.
Δε νομίζω να υπάρχει έστω και μία χώρα - μέλος της ευρωατλαντικής συμμαχίας που καθόταν έστω να συζητούσε με αυτούς τους όρους και να την απασχολούσε η είσοδος στη συμμαχία ενός εταίρου που ενδιαφέρεται για δικά της εδάφη.
Πολύ σωστά επεσήμαναν πολλοί αναλυτές ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να πιέζεται επειδή άλλοι καίγονται για την είσοδο των σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ακόμη περισσότερο αν συνυπολογιστεί ότι συνομιλιτής της χώρας μας σε αυτή την περίπτωση είναι μια κυβερνητική ομάδα που εντός ολίγου αποχωρεί από το λευκό οίκο και μάλλον πιέζεται να εκτελέσει συμβόλαια για τα οποία δεσμεύτηκε, αδιαφορώντας για τη δυσσαρέσκεια που θα προκαλέσει στος ελληνοαμερικάνους μια που αδιαφορεί για τις ψήφους τους.
Ψυχραιμία λοιπόν πατριώτες. Ψυχραιμία, χαμηλοί τόνοι και χαλαρά....Βέτο. Όπως στη θέση μας θα έκαναν χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία ή η Κύπρος.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]