Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε λίγο θα μας πούνε ότι πρέπει να πούμε ευχαριστώ στα Σκόπια που θέλουν να λέγονται Μακεδονία


Να δούμε και τι άλλο θα μας πούνε...

"Ευεργετική"
για την Ελλάδα
η ένταξη των Σκοπίων

image

Καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ τα ξένα ΜΜΕ απαξιώνουν τα επιχειρήματα της Αθήνας στην διαμάχη με τα Σκόπια για το όνομα, Τάιμς της Νέας Υόρκης, Σπίγκελ 30/3/2008
Η "μικρή Μακεδονία" δεν συνιστά σε καμιά περίπτωση απειλή για την Ελλάδα όπως και να ονομάζεται. Το αντίθετο μάλιστα: Η οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις σημαντικές ελληνικές επενδύσεις, υποστηρίζει το άρθρο σύνταξης των Τάιμς της Νέας Υόρκης.
Η ένταξη της στο ΝΑΤΟ θα είναι ευεργετική όχι μόνο για την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την ίδια την Μακεδονία, αλλά και για την Ελλάδα. Η λύση στην διένεξη για το όνομα μπορεί να εξευρεθεί μετά την ένταξη της "Μακεδονίας" στο ΝΑΤΟ.
Η εφημερίδα χαρακτηρίζει την τελευταία πρόταση του Μάθιου Νίμιτς -Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)- "πλήρως ικανοποιητικό συμβιβασμό".
Σε κάθε περίπτωση -συνεχίζει - δεν είναι αυτό το θέμα. Η ένταξη στο ΝΑΤΟ ενθαρρύνει και κατοχυρώνει την δημοκρατία στις νέες Ευρωπαϊκές χώρες. Η Συμμαχία θα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες με τα νέα μέλη για να εξασφαλίσει τον εκδημοκρατισμό τους.
Πρόκειται για ένα σημαντικό εγχείρημα που δεν πρέπει να ακυρώσει η Ελλάδα λόγω της διένεξης για το όνομα, τονίζει η εφημερίδα.
Για το Σπίγκελ η διένεξη απειλεί να "θέσει σε κίνδυνο" την διεύρυνση του ΝΑΤΟ και να βυθίσει την "Μακεδονία" σε "πολιτική κρίση".
"Δεν υπάρχει άλλο θέμα εξωτερική πολιτικής που ξεσηκώνει τους 'Ελληνες τόσο πολύ", σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, που επιχειρεί μια ιστορική αναδρομή της διένεξης από την ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ.
Το Σπίγκελ εκτιμά ότι οι πιθανότητες εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ είναι "ελάχιστες", καθώς η Ελλάδα απέρριψε την πιο πρόσφατη πρόταση Νίμιτς.
Προσθέτει δε ότι εάν τα Σκόπια μείνουν εκτός ΝΑΤΟ θα υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, καθώς υπάρχει διαφορά στην προσέγγιση μεταξύ του προέδρου Μπράνκο Τσεβρενκόφσκι που επιζητά την επίτευξη συμβιβασμού και του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι που αρνείται να υποκύψει στον "εκβιασμό" -όπως τον χαρακτηρίζει -και ακολουθεί "σκληρή" πολιτική.
Η κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται ήδη σε δύσκολη θέση, γράφει το Σπίγκελ. Το Αλβανικό Δημοκρατικό Κόμμα που είχε αποσυρθεί στα μέσα Μαρτίου από την κυβέρνηση συνασπισμού μπορεί και πάλι να προκαλέσει πολιτική κρίση. Ιδιαίτερα εάν η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ μπλοκαριστεί από το Ελληνικό βέτο.

Από τη μία λοιπόν, πρέπει να τους σκεφτόμαστε, να τους συμπονούμε, να τους βοηθήσουμε και από την άλλη πρέπει να νιώθουμε και τύψεις αν πάθουν κάτι, εξαιτίας των όσων θέλουν να ΠΑΡΟΥΝ από την χώρα μας. Ίσως πρέπει να ντρεπόμαστε που δεν θέλουμε να είμαστε τόσο καλοί με τους άλλους λαούς. Βλέπετε Γερμανοί, Αμερικανοί και λοιποί, έχουν αποδείξει στο παρελθόν πόσο ανθρωπιστές είναι και πόσο βοηθούν όλους τους λαούς (αν και οι Σκοπιανοί δεν είναι λαός, αλλά ένα συννοθύλευμα). Είμαστε και αχάριστοι που δεν τους λέμε και ένα ευχαριστώ για όλα όσα κάνουν!!!

Τέτοιες ώρες θυμάμαι δύο τραγούδια....
"Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μα.άκες....."
"Ευτυχώς η πατρίς δικαιώνεται σε ταβέρνες πλατείες κι αλάνες... ευτυχώς που υπάρχει ο έρωτας, ευτυχώς που υπάρχουν π...άνες"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]