Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

70 χρόνια πίσω η Ελλάδα - Σαν να μην πέρασε μιά μέρα


Περίλυποι προσπαθούν οι πολιτικοί ταγοί (αυτοχρίσθηκαν και σωσίες μας βεβαίως) να μας πείσουν πως όλα όσα συμβαίνουν έχουν γυρίσει την Ελλάδα 10 χρόνια πίσω. Προτάσσουν μάλιστα προθυμότατα τους εαυτούς τους να εργαστούν εθελοντικά (φυσικά πλουσιοπάροχα αμοιβόμενοι) για να κατορθώσει η Ελλάδα να επανακάμψει μετά από 10, 20, 30 ή 50 χρόνια (εδώ κολλάει το «ζήσε Μάη να φας τριφύλλι).

Και όμως, ενώ τηρούν σιγή ιχθύος για τα εγκληματικά τους λάθη, τις έως εσχάτης προδοσίας πολιτικές τους αποφάσεις και ενέργειες, ενώ προσπαθούν διακαώς να προχωρήσουμε προς τα εμπρός και να ξεχάσουμε φυσικά τα όσα έχουν προηγηθεί, δεν μπορούν να κρυφτούν από την ιστορία, αυτοί οι χαμερπείς δούλοι των τραπεζών και των ευρωπαϊκών συμφερόντων. Και η ιστορία έχει γραφτεί, αν και ουκ ολίγοι ενίοτε προσπάθησαν να την παραγράψουν ή και να την διαγράψουν.

Η ιστορία μας δείχνει πως όλα όσα ζούμε έχουν ξανασυμβεί πριν 70 χρόνια. Τότε που η χώρα παραδόθηκε από τον «γέρο της Δημοκρατίας», Γεώργιο Παπανδρέου, στους «συμμάχους» και κατόπιν στον εμφύλιο, στον αλληλοσπαραγμό και σε δεκαετίες δεινών. Τότε που κάποιοι Γερμανόδουλοι της εποχής έτρεχαν να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, αλλά όχι της Ελλάδας. Αυτή η ιστορία, μας δείχνει πως η πατρίδα μας δεν έχει προχωρήσει ούτε μία ημέρα. Έμεινε εγκλωβισμένη και προδομένη ξαναπαραδίδεται σε δυνάμεις κατοχής και όχι διάσωσής της.

Και οι Γερμανοτσολιάδες άρχισαν να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους, αφού γνωρίζουν πως το μόνο μέλλον που μπορούν να έχουν στην χώρα που πρόδωσαν, είναι αυτό που βρίσκεται 5 πιθαμές κάτω από το χώμα…


Η διδακτική ιστορική φωτογραφία από έντυπο της εποχής, είναι από την "Αλεπού του Ολύμπου"

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Aκριβώς έτσι είναι, Κωνσταντίνε. Το άρθρο της ημέρας και το πιο δυνατό σχόλιο είναι το δικό σου σήμερα. Έχουμε φτιάξει ξόανα με τις μορφές των οικογενειών που κυβέρνησαν και μάτωσαν αυτή τη χώρα πολλές φορές, και όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, αλλά επιβραβεύθηκαν μέσω της αναγνώρισης των ακόμα χειρότερων απογόνων τους. 70 χρόνια πίσω και βάλε, λοιπόν. Ο κύκλος της εξάρτησης ενός προτεκτοράτου που δεν λέει να κλείσει αφού, προτού γίνει αυτό, γυρνάμε συνεχώς στα ίδια και στα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για κάποιους επιφανείς "εθνοπατέρες" η ιστορία του ΕΑΜ μπορεί να ήταν η προσωπική τους καταστροφή, εφόσον στην περίοδο κατά την οποία οι Έλληνες θυσιάζονταν στα βουνά, αυτοί είτε συνεργάζονταν με τους κατακτητές είτε έκαναν "αντίσταση" σε κάποιο από τα πολυτελή ξενοδοχεία του Καΐρου.

    Ο κάθε λακές στην "αγκαλιά" του αφεντικού του.

    Οι προδότες γίνονταν στην Αθήνα πλούσιοι με τις "πλάτες" των Γερμανών και οι "λουφαδόροι" έξυναν κοιλιές στις όχθες του Νείλου υπό τη χορηγία των Άγγλων.

    Πού ήταν οι Παπανδρέου, οι Καραμανλήδες, οι Έβερτ, οι Σημίτηδες, οι Πάγκαλοι ή οι Ράλληδες, όταν θυσιάζονταν οι Έλληνες στα βουνά για την απελευθέρωσή τους;

    Πού ήταν οι αρχιτέκτονες του σημερινού δικομματισμού;

    Πού ήταν οι "ήρωες" της δημοκρατίας;

    -----------------------------------
    http://www.youtube.com/watch?v=M8RElkTtd4k&feature=youtu.be

    FNOUS-ΕΑΜ β'- Γιατί ΕΑΜ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αιώνια επανάληψη της ελληνικής ιστορίας με τις πολιτικές δυναστείες,το νεποτισμό και την οικογενειοκρατία,τη φαυλοκρατία και ηλιθιότητα,τη δουλοπρέπεια και εθελοδουλία,την ευνοιοκρατία και αναξιοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]