Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Να γυρίσουμε σελίδα τώρα!


Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ κατάρρευση του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, η συνεχιζόμενη παρά ταύτα σταδιακή απομείωση της επιρροής της Ν.Δ., η ραγδαία άνοδος των ποσοστών του ευρύτερου χώρου της Αριστεράς, αλλά και το γεγονός ότι στην επόμενη Βουλή είναι πλέον πολύ πιθανό να εισέλθουν εννέα διαφορετικά πολιτικά κόμματα, αποτελούν τα κύρια ευρήματα της μεγάλης έρευνας της ΜRB που δημοσιεύει η Real news. Η δημοσκόπηση της έγκυρης εταιρείας αποτυπώνει ένα τραγικά ρευστό και ευμετάβλητο πολιτικό τοπίο, που ανάλογό του δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα μας, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στην πρόθεση ψήφου, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν αθροιστικά 27,2%, όσο δηλαδή και τα τρία κόμματα της Αριστεράς -ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ- που φθάνουν μαζί στο 27,1%. Πρώτο «κόμμα» είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος, με το... θηριώδες για την εποχή 31%, ενώ ακόμη και με την αναγωγή των αναποφάσιστων, ο δικομματισμός συγκεντρώνει μόλις 39,4%, δηλαδή το χαμηλότερο ποσοστό της ιστορίας του. Αντίθετα, η Αριστερά πραγματοποιεί την καλύτερη δημοσκοπική επίδοσή της όλων των εποχών, με τα τρία κόμματα που την εκφράζουν να αθροίζουν το 39,3%.

Η «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ», όπως επικράτησε να χαρακτηρίζουμε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, δεν αποκαλύπτει μόνο τη μεγάλη ρευστότητα των πολιτικών εξελίξεων, αλλά και τη βαθύτατη απαισιοδοξία των πολιτών για την επόμενη ημέρα της ελληνικής κοινωνίας. Το 95,1% των πολιτών πιστεύει ότι τα πράγματα στη χώρα μας θα πάνε στο μέλλον ακόμη πιο άσχημα, ενώ το 71,9% θεωρεί πολύ ή αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της οικονομίας μας. Οσο για το νέο Mνημόνιο, στο ερώτημα αν θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της χώρας, οι αρνητικές απαντήσεις φθάνουν το 66,9%. Αντίστοιχο και λίγο υψηλότερο, δηλαδή 68,7%, είναι και το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι για άλλη μια φορά οι πολίτες υποβάλλονται σήμερα σε θυσίες χωρίς ελπίδα... Και βέβαια, καταλληλότερος για την πρωθυπουργία αναδεικνύεται και πάλι ο... κανένας, με ποσοστό-ρεκόρ 32,9%, ακολουθούμενος από τον... άλλο, που συγκέντρωσε το 12,9% των προτιμήσεων. Στην τρίτη θέση ο Αντώνης Σαμαράς με 11,7% και στην τέταρτη ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 6%...

Η ΕΙΚΟΝΑ είναι σαφής και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Το πολιτικό μας σύστημα, αυτό που κυβέρνησε τη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα, οδηγώντας τη στα πρόθυρα της πτώχευσης, καταρρέει τώρα μαζί της, με μεγάλη ταχύτητα και με εκκωφαντικό θόρυβο. Οι πολίτες χρεώνουν σχεδόν συλλήβδην στα κόμματα και στα πρόσωπα που κυριάρχησαν τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες στην πολιτική μας σκηνή ανικανότητα και διαφθορά. Θεωρούν ότι πρόδωσαν την εμπιστοσύνη τους και ότι καταχράσθηκαν την εντολή τους για χρηστή, συνετή και αποτελεσματική διακυβέρνηση. Και βέβαια, πιστεύουν ότι ακόμη και τώρα, την ώρα της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης, το πολιτικό μας προσωπικό αδυνατεί να ανταποκριθεί, έστω και στοιχειωδώς, στις απαιτήσεις των καιρών.

Η ΧΩΡΑ πορεύεται ουσιαστικά, εδώ και καιρό, χωρίς σχέδιο, χωρίς ισχυρή διεύθυνση, παραδομένη στις ορέξεις των δανειστών της, που αποφασίζουν γι’ αυτήν πριν από αυτήν και επιβάλλουν τις επιθυμίες και τα συμφέροντά τους με συνεχείς απειλές και εκβιασμούς. Και δυστυχώς, στην αποδώ πλευρά δεν φαίνεται να υπάρχουν ηγετικά αναστήματα, ικανά να πουν τα μικρά και τα μεγάλα «όχι», που θα άλλαζαν τη μοίρα του τόπου. Η πολιτική μας ηγεσία μοιάζει να έχει παραιτηθεί και παραδοθεί... Και εκβιαζόμενη από τους Ευρωπαίους... εταίρους μας, αρκείται στη μεταφορά των εκβιαστικών διλημμάτων και των απειλών στους Έλληνες πολίτες!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, λέει ορισμένα πράγματα που, δυστυχώς, δεν έχουν ακουστεί επαρκώς από τα χείλη των ηγετών μας. Και που όταν κάποιοι τολμούν να τα πουν, τους χαρακτηρίζουν «επικίνδυνους» και «λαϊκιστές». Τι λέει ο πρόεδρος της Ευρωβουλής; «Αν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ενός φαινομένου ντόμινο. Και θα μπορούσαν να βρεθούν σε μεγάλη αναταραχή και άλλα μέλη της ευρωζώνης»! Όταν μάλιστα ο κ. Σουλτς ερωτάται αν οι εταίροι μας δικαιούνται να εκφράζουν άποψη για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών στη χώρα μας, απαντά: «Πρόκειται για αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτικής στην Ελλάδα και κανείς δεν έχει δικαίωμα να αναμειχθεί. Πρέπει βέβαια -συνεχίζει- οι Έλληνες πολιτικοί να σκεφθούν τι είναι καλύτερο για τη χώρα».

ΑΥΤΟ ΖΗΤΟΥΝ και οι Έλληνες πολίτες. Να σκεφθούν επιτέλους οι πολιτικοί μας τι είναι καλύτερο για τη χώρα και πώς θα εκμεταλλευθούν έστω και τώρα τα εναπομείναντα όπλα της, όπως -εμμέσως, πλην σαφώς- μας υποδεικνύουν φιλέλληνες όπως ο Μάρτιν Σουλτς, υπενθυμίζοντας το ντόμινο που θα ακολουθήσει τυχόν έξοδό μας από την ευρωζώνη. Και βέβαια, ήρθε η ώρα να στηθούν επιτέλους οι κάλπες για να εκφρασθεί ο λαός, είτε ο κ. Σόιμπλε το θέλει, είτε όχι. Η σελίδα πρέπει να γυρίσει τώρα, με ήπιο και δημοκρατικό τρόπο. Διαφορετικά, σύντομα θα γυρίσει βίαια, με ανεξέλεγκτη έκρηξη της λαϊκής οργής...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]