Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Financial Times: Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής χρεοκόπησε!


Λίγο πριν την σημερινή κρίσιμη ψηφοφορία στο γερμανικό Κοινοβούλιο, όλα φαίνεται πως είναι ακόμη… ρευστά!

Όπως αναφέρει η γερμανική έκδοση της εφημερίδας Financial Times, αφορμή στάθηκε η επιστολή που απέστειλε την Παρασκευή ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε όλα τα μέλη του κοινοβουλίου, στην οποία εξήγησε στους «αγαπητούς συναδέλφους» τις λεπτομέρειες του δεύτερου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα. Για πρώτη φορά «αποκαλύφθηκε» ότι δεν είναι μόνο τα «γνωστά» 130 δις. ευρώ, αλλά… ενδεχομένως υπάρχει «ανάγκη» για επιπλέον 24,4 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία προβλέπονταν στην πρώτη δανειακή σύμβαση αλλά δεν έχουν εκταμιευθεί ακόμη… Σε αυτά τα ποσά προστίθενται επιπλέον 35 δισεκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για να «εξασφαλιστεί», έστω και προσωρινά, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τους πιθανούς κινδύνους λόγω των «αναταραχών» στην Ευρωζώνη.

Ακόμη και καλά «ενημερωμένοι» βουλευτές φάνηκαν να «αιφνιδιάζονται» από τα ποσά που αναφέρονταν στην επιστολή του Σόιμπλε, και πολλοί από αυτούς αναρωτιούνται πλέον «ανοιχτά» ποιο είναι το πραγματικό ποσό που θα χρειαστεί η Ελλάδα για να σταθεί στα πόδια της.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμφανίστηκε βέβαιος για την υπερψήφιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ τη στήριξη του κόμματός του για το δανειακό πακέτο εξέφρασε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Από epikaira


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]