Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

To σύμβολο του χριστιανισμού έγινε τζαμί


Σε τζαμί μετατράπηκε ξανά η ιστορική εκκλησία της Νίκαιας, κοντά στην Προύσα, στην οποία διεξήχθη η πρώτη Οικουμενική Σύνοδος.

Η Νίκαια καταλήφθηκε από τους Τούρκους το 1331, οι οποίοι την ονόμασαν Ιζνίκ (εις την Νίκαια). Παρήκμασε αργότερα, όταν αναπτύχθηκε η Κωνσταντινούπολη ως πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σήμερα, το τζαμί (παλαιότερα λειτουργούσε ως Μουσείο) άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά, ύστερα από 90 χρόνια, υποδεχόμενο τους μουσουλμάνους, για τον εορτασμό του Μπαϊραμιού.

Οι προετοιμασίες είχαν γίνει εδώ και καιρό. Χαλιά, μεγαφωνικές, διορισμός ιμάμη και όλα τα συναφή. Σήμερα, πλήθος κόσμου έσπευσε για να προσευχηθεί, όπως και βουλευτές του Ερντογάν, ενώ οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αντέδρασαν για τη λειτουργία της εκκλησίας σε τζαμί.

Μάλιστα, οι Τούρκοι έβγαλαν την ταμπέλα που ήταν τοποθετημένη σε κολόνα, εδώ και πολλά χρόνια, στην οποία αναγραφόταν το όνομα της εκκλησίας Αγία Σοφία και πλέον διαβάζει κάποιος τη λέξη Orhan.


Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα, με καθεστώς Παπανδρέου και των άλλων "παιδιών", με δημάρχους που βλέπουν χρήματα αλλά όχι Έλληνες πολίτες και με άλλους που τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για οτιδήποτε μη Ελληνικό και οποιονδήποτε μη Έλληνα, χτίζουμε τζαμιά... Και καλά κάνουμε. Αλλά, μήπως θα έπρεπε να κατανοήσουμε πως κάποιοι που μας θέλουν "πολιτισμένους", αποφασίζουν ή εργάζονται με δύο μέτρα και σταθμά και... πάντα εις βάρος της Ελλάδας; Ας το σκεφτούμε...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. λαθος να εμφανιζονται τετοια θεματα.
    αγχωνεται ο samar giorgak!

    οτι Δεσποτα εσμικρυνθημεν παρα παντα τα εθνη και εσμεν ταπεινοι εν παση τη γη σημερον δια τας αμαρτιας ημων.
    και ουκ εστιν εν τω καιρω τουτω αρχων και προφητης και ηγουμενος..
    απο το ψαλτηρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
    ΚΑΙ ΔΗ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΑΓΙΟς ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ.
    ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ..

    ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]