Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι ανήθικο να πληρώνεις ανήθικα και παράνομα χρέη


"Το Χρέος είναι προϊόν διαφθοράς, άρα είναι παράνομο"
Η Ελληνική δικαιοσύνη γιατί δεν έχει διώξει ακόμα τη Siemens για σύσταση συμμορίας;
Αυτόπτης μάρτυς. Ενθυμείσθε την «τηλεοπτική εικόνα» του Παπανδρέου να καλεί απ’ το πόντιουμ του Βερολινέζικου Πανεπιστημίου τούς αντιλέγοντες φοιτητές να ανέβουν -ένας εκπρόσωπός τους- στο βήμα να μιλήσουν;

Ε, λοιπόν, αυτή η «δυνατή εικόνα», αυτό το «μάθημα δημοκρατικότητας» ήταν πάλι, όπως συχνά συμβαίνει στον εξαρτημένο Τύπο, η «μισή εικόνα», η μισή αλήθεια, δηλαδή ένα ψέμα και μια ακόμα στιγμή ολοκληρωτικής προπαγάνδας.

Διότι, ενώ ο Παπανδρέου καλούσε έναν εκπρόσωπο των φοιτητών να μιλήσει, την ίδια στιγμή οι μπράβοι του απλώς τον εμπόδιζαν να πλησιάσει.

Αυτά από διασταυρωμένες μαρτυρίες αυτοπτών.

Προσέτι, ο δημοκράταρος όπενγκαβ και «διαύγειας» πρωθυπουργός είχε κολλήσει σε ένα «ακούστε!» και όλο το επαναλάμβανε: «ακούστε! ακούστε!» Διότι όντως αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας (τους): να ακούει ο υπ-ακουος υπ-ήκοος…

Πρώτη φορά άκουσα για την υπόθεση του χρέους του Ισημερινού και τη ρύθμισή του από τον Πρόεδρο της χώρας Ραφαέλ Κορέα στην εκπομπή του εκλεκτού συναδέλφου κ. Παπαστεφάνου στον ΣΚΑΪ και πείσθηκα, για μιαν ακόμη φορά, ότι μονόδρομοι, όπως αυτός του Μνημονίου, δεν υπάρχουν. Παρά μόνον αν παραδεχθείς την ήττα…

Περί τίνος πρόκειται;

Ο Ισημερινός, το Εκουαδόρ, βρέθηκε κι αυτός ένα βήμα πριν από τη χρεωκοπία, λόγω υπερδανεισμού, λόγω υπερπλουτισμού των ολίγων, λόγω καταλήστευσης της χώρας από τις εκεί Ζήμενς και, κυριώτατα, λόγω της συνταγής του ΔΝΤ προς θεραπείαν όλων αυτών -συνταγή θανάτου αλά Αρτζεντίνα…

Πριν από τρία χρόνια ο Πρόεδρος της χώρας κ. Ραφαέλ Κορέα, σοσιαλιστής, αλλά σοσιαλιστής κι όχι ανδρείκελο, συνέστησε μιαν Επιτροπή Ελέγχου του Χρέους της χώρας του με εθνική και διεθνική σύνθεση.

Οπως λοιπόν έγραψε η εκλεκτή συνάδελφος κυρία Βασιλική Σιούτη (Κυριακάτικη, 20.ΙΙ.2011) «μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής η κυβέρνηση του κ. Κορέα ανακοίνωσε ότι βάσει των ευρημάτων ήταν υποχρεωμένη να προβεί στην παύση πληρωμών του δημοσίου χρέους. Αιτιολόγησε την απόφαση αυτή υποστηρίζοντας ότι το χρέος δεν ήταν νόμιμο, αλλά προϊόν διαφθοράς» (σ.σ. οι αγορές λύσσαξαν, οι απειλές οργίασαν, αλλά ο Κορέα έμεινε ατάραχος κι ακίνητος σαν βουνό).

«Λίγο καιρό μετά», συνεχίζει η κυρία Σιούτη, «η κυβέρνηση του Ισημερινού απευθύνθηκε στους πιστωτές της με την πρόταση να αγοράσουν όλα τα ομόλογα του χρέους με έκπτωση 65% την οποίαν δέχθηκε το 91% των κατόχων ομολόγων» – δηλαδή όλοι αυτοί που απειλούσαν με θεούς και δαίμονες τον Ισημερινό και τους «κοπρίτες του», τον λαό του, δέχθηκαν ένα «κούρεμα του χρέους» κατά 65%…

Σήμερα ο Ισημερινός έχει ανακάμψει και τρέχει με ανάπτυξη 4% και τον Πρόεδρό του ισόθεον. Αλλά είπαμε, ο Κορέα είναι αριστερός, ουμανιστής, σοσιαλιστής κι όχι ποκοπίκο.

Την ίδια πρωτοβουλία, για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δικού μας (τρόπος του λέγειν) χρέους έχει αναλάβει η βουλευτής κυρία Σοφία Σακοράφα.

Σκοπός αυτής της επιτροπής θα είναι ο έλεγχος όλων των συμβάσεων, όπως της Ζήμενς, των Ολυμπιακών αγώνων, των εξοπλισμών, των δανείων από τράπεζες όπως η Γκόλντμαν Σακς, των υποδείξεων τραπεζών και χρηματιστικών εταιρειών για δάνεια, για διευθετήσεις δανείων, τον έλεγχο για υπερτιμολογήσεις, τοκογλυφίες, μίζες κι όλα όσα κατέστησαν τον δανεισμό όχι μόνον επαχθή αλλά ειδεχθή για τον ελληνικό λαό, παράνομο, δόλιο και προδοτικό.

Βεβαίως, θα πουν κάποιοι, οι διαφορές μας με τον Ισημερινό είναι σημαντικές, εμείς ανήκουμε στη ζώνη του Ευρώ και σε μια διακρατική Ενωση, την Ευρωπαϊκή.

Οτι επίσης είμαστε εκτεθειμένοι σε απειλές γειτόνων, γειτόνων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας.

Και ο Ισημερινός απειλήθηκε ομοίως, μέσω Κολομβίας, από τις ΗΠΑ αλλά η πάνδημη αντίδραση του λαού του, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση των διεθνών συμμαχιών της χώρας, εξαέρωσαν την απειλή.

Οσο για το ευρώ και τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ενωση, ένας λόγος περισσότερος για να αντιδράσει ο ελληνικός λαός, αν θέλουμε μια Ενωση των κρατών κι όχι των Τραπεζών, των λαών κι όχι των πληθυσμών, μια Ευρωπαΐκή Ενωση κι όχι ένα Γερμανικό Δ’ Ράιχ.

Αν υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο Εκουαδόρ και την Ελλάδα είναι αυτή της πολιτικής βούλησης. Και μόνον! Είπαμε, στον Ισημερινό ο Πρόεδρος είναι σοσιαλιστής και πατριώτης, ο Πρόεδρος κινήθηκε, ο λαός βγήκε μπροστά, ο λαός απειλήθηκε, πάνδημος δεν πτοήθηκε – τα στύλωσε, έπαψε να πληρώνει τα χρέη αυτών που τον λήστεψαν, έπεσαν οι τοκογλύφοι στα πόδια του, πήραν ένα 35% και πήγαν στον αγύριστο.
Σήμερα ο Ισημερινός προκόβει και η Ελλάδα χρεωκοπεί…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. o nomos toy apexthes xreoys einai pagosmios ton exoyn xrhsimopoihsei polles fores xores kai exoyn kerdisei sas anafero merikes amerikh mexiko ishmerinos kai teleytaia to irak meta ton polemo .to diko mas xreos plhrei oles tis prohpotheseis vste na vasistei ayth h apofash ths kybernhshs os apexthes kai proin paranomon drasthriothton . meivsh toy mporei na ftasei sthn xeiroterh periptosh kai to 60% dyskola tha to jefortothoyme olo alla me mia kalh politikh mporei na ejagorastei me diafores kinhseis poy enas ejypnos oikonomologos jerei mexri kai 20%analyste thn periptosh toy ishmerinoy .politikh boylhsh xreiazetai mono

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που το θυμήθηκες το ποκοπίκο Σταθη. Μου έφτιαξες τη μέρα. Οσο για το χρέος είναι σαφές οτι πολλά μπορούν να γινουν. Το οτι δεν γίνονται σημαίνει κατι πολύ απλό. Ειμασταν και είμαστε προγραμματισμένοι σαν οικονομία απο κάποιους άλλους και οι παρόντες είναι εκτελεστικά όργανα. Τα πάντα είανι συνυφασμένα. Αυτή είναι η πραγματικότης. Και για να λέμε τα πράγματα ώε έχουν.
    Γιατί την επιτροπή αυτή δεν την ξεκίνησε η αντιπολίτευση αξιωματική ή οχι δηλαδή ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και την ξεκίνησε η κα Σακοράφα;
    Ας μας απαντήσει ο Αντωνης Σαμαρας, ο Τσίπρας, ο Καρατζαφέρης, η Παπαρήγα.

    Τσου ρε Λακη!! Θελουμε και εκλογές! Να τις κάνουμε. Θέλει κανείς να κυβερνήσει; Αυτός που θέλει, να εγγυηθεί την υποστηριξη του έργου αυτής της επιτροπής ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΉΡΎΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ

    ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΟΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΤΣΟΥ ΡΕ ΛΑΚΗ!!!! ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΛΑΚΗ, ΘΗΛΥΚΟΥ Η ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]