Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αντισυνταγματικός ο ορισμός Ραγκούση στη θέση αναπληρωτή πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, για άγνωστους λόγους που μέχρι στιγμής -κακώς- δεν έχει δημοσιοποιήσει, προχώρησε στον ορισμό του υπουργού Εσωτερικών (κ.λ.π.) κυρίου Ραγκούση στην θέση του αναπληρωτή πρωθυπουργού. Η αιφνιδιαστική αυτή ενέργεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού της χώρας, αντιβαίνει το ίδιο το Σύνταγμα και τις αρμοδιότητες που αυτό δίνει στον εκάστοτε πρωθυπουργό.

Κινούμενος, λοιπόν, πάνω από τους νόμους, χωρίς να υπολογίζει τι του ορίζει το Σύνταγμα, το οποίο με βάση το άρθρο 81 καθιστά σαφή τα χαρακτηριστικά του αναπληρωτή πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπανδρέου δημιουργεί ένα πολιτικό πραξικόπημα, ενώ ευθέως βάλει κατά της ισχύος του Συντάγματος, το οποίο μετατρέπει σε κουρελόχαρτο, δείχνοντας απείθεια στα όσα αυτό ορίζει.

Αντισυνταγματικό επίσης ήταν το να έχει οριστεί ο Πάγκαλος αντιπρόεδρος. Όπως ορίζει το σύνταγμα που έχουν κάνει κουρελόχαρτο κι εμείς απλώς τους παρακολουθούμε αντί να τους πάρουμε με τις πέτρες

ΤΜΗΜΑ Δ΄
Κυβέρνηση
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Συγκρότηση και αποστολή της Κυβέρνησης
Άρθρο 81

  1. Την Κυβέρνηση αποτελεί το Υπουργικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύνθεση και τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου. Με διάταγμα που προκαλεί ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης μπορεί να διοριστούν ένας ή περισσότεροι από τους Υπουργούς Αντιπρόεδροι του Υπουργικού Συμβουλίου.
    Νόμος ρυθμίζει τη θέση των αναπληρωτών Υπουργών και των Υπουργών χωρίς χαρτοφυλάκιο, των Υφυπουργών, που μπορεί να αποτελούν μέλη της Κυβέρνησης, καθώς και των μόνιμων υπηρεσιακών Υφυπουργών.
  2. Κανένας δεν μπορεί να διοριστεί μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, αν δεν συγκεντρώνει τα προσόντα που ορίζει το άρθρο 55 για το βουλευτή.
  3. Οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα των μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών και του Προέδρου της Βουλής αναστέλλεται κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους.
  4. Νόμος μπορεί να καθιερώνει το ασυμβίβαστο του αξιώματος του Υπουργού και του Υφυπουργού και προς άλλα έργα.
  5. Αν δεν υπάρχει Αντιπρόεδρος, ο Πρωθυπουργός ορίζει έναν από τους Υπουργούς προσωρινό αναπληρωτή του, όταν παρουσιάζεται ανάγκη.
  • Πρώτον δηλαδή ο Πάγκαλος δεν μπορεί νά’ναι αντιπρόεδρος επειδή δεν είναι και υπουργός!!!
  • Δεύτερον δεν μπορεί να οριστεί αναπληρωτής κάποιος που δεν είναι αντιπρόεδρος…

Σε αυτές τις περιπτώσεις συνταγματικής εκτροπής, δεν έχει το δικαίωμα ο καθένας από εμάς να μπώ μέσα στο Μαξίμου και να τους πάρω όλους σηκωτούς; Ντροπή μας που βλέπουμε το σύνταγμα να γίνεται κουρελόχαρτο και ακόμη καθόμαστε!

Επίσης, δεν είναι συνταγματική η μόνιμη εκχώρηση των προβλεπομένων στο Σύνταγμα (αρθρ. 82) αρμοδιοτήτων από τον Πρωθυπουργό σε Υπουργό παρά μόνον η προσωρινή του αναπλήρωση, όταν παρουσιάζεται ανάγκη (άρθρ. 81, 1)! Μόνον νόμος καθορίζει τις αρμοδιότητες των Υπουργών και τέτοιος υπάρχει για το υπουργείο Εσωτερικών...

Μετά από όλα αυτά, τι μπορεί να υποθέσει ο κάθε πολίτης;...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Ο ειδικός επί του Συντάγματος κ. Βενιζέλος τί λέει για το θέμα; Τηρεί σιγή ιχθύος νομίζοντας ότι δε θα του το χρεώσουμε; Πλανάται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κύριος Βενιζέλος έχει άλλα στο κεφάλι του. Αλλάζει το αμυντικό δόγμα της χώρας και φροντίζει να αλλάξει τον τρόπο αναρρίχησης των αξιωματικών στα ανώτατα κλιμάκια... Έχει το δικό του μπάχαλο να χτίσει ο άνθρωπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα γινει πολιτειακη ανωμαλια. Μολις γινει πολιτειακη ανωμαλια αμεσως θα τραβηξει πισω το κεφαλαιο - το παγκοσμιο κεφαλαιο - το διεθνες κεφαλαιο - το εβραικο. Μολις τραβηξει πισω το διεθνες κεφαλαιο θα απολυθουν ολοι οι υπαλληλοι. Η Ελλαδα τοτε θα φτωχυνει και ο κοσμος θα πεινασει. Τοτε θα γινει η προκληση (σ.σ. η τουρκικη επιθεση) πανω σε αυτη την αναμπουμπουλα.
    Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός.

    Γεωργιε Παπανδρεου αν και δεν νομιζω να το πιστεψεις αυτο, καλα θα κανεις να το θυμηθεις οταν θα ερθει η ωρα. Εχεις και εσυ ελπιδες να μετανοησεις και να σωθεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΧΑΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΠΡΟ ΜΗΝΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΤΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ ΕΙΠΕ "ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ" ? ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ? ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΦΗΜΕΣ Η ΣΥΓΧΥΣΗ Η ΛΑΘΟΣ?ΝΟΜΙΖΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΟΤΙ ΥΠΕΓΡΑΦΕΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΚΕΙΝΗ?ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΤΕ ΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι ακριβώς όπως είχα γράψει για τον γέροντα. Δεν πρόκειται για σύγχυση, ούτε για λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, μπαίνει αυτόματος σε εφαρμογή το 120.

    Άρθ 120 Σύνταγμα

    3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
    4. Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

    ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

    Άρθ. 134
    Εσχατη προδοσία

    1. Τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης:
    Α) όποιος αποπειράται να αποστερήσει με οποιονδήποτε τρόπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας** ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία** από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα,*
    Β) όποιος αποπειράται με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας:
    α) να παρεμποδίσει κάποιoν απ' αυτούς από την άσκηση της συνταγματικής εξουσίας του ή να τον εξαναγκάσει να επιχειρήσει πράξη που απορρέει από αυτή την εξουσία και
    β) να μεταβάλλει το πολίτευμα του Κράτους.
    2. Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου:
    α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού,*
    β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαταράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή,*
    γ) ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέβαλε με τους τρόπους και με τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.
    3. Οποιος αποπειράται να θανατώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία τιμωρείται με [θάνατο ή]*** ισόβια κάθειρξη.

    Αρθ. 134 Α


    Θεμελιώδεις αρχές και θεσμοί του πολιτεύματος θεωρούνται στο πλαίσιο του προηγούμενου άρθρου:
    α) η ανάδειξη του Αρχηγού του Κράτους με εκλογή,*
    β) το δικαίωμα του λαού να εκλέγει τη Βουλή με γενικές, άμεσες,
    ελεύθερες, ίσες και μυστικές ψηφοφορίες μέσα στα συνταγματικά χρονικά πλαίσια,*
    γ) το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης,*
    δ) η αρχή του πολυκομματισμού,*
    ε) η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όπως προβλέπεται στο Σύνταγμα,*
    στ) η αρχή της δέσμευσης του νομοθέτη από το Σύνταγμα και
    της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας από το Σύνταγμα και τους νόμους,*
    ζ) η αρχή της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, και
    η) η γενική ισχύς και προστασία των ατομικών δικαιωμάτων που προβλέπει το Σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Apo poy vgenei to symperasma oti einai anaplirotis? Den to leei ayto poythena . Kai pos xerete oti den einai praxikopima Ragoysi ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χαχα ωραίο! Πραξικόπημα Ραγκούση...! Πολύ ωραίο ανέκδοτο. Να είσαι καλά! Και ο πρωθυπουργός υπέγραψε την πραξικοπηματική πράξη; Πολύ καλό. Θα έχω να το λέω... Φυσικά μέσα στο πνεύμα της αθωότητας του Γιώργου Παπανδρέου, ο Ραγκούσης προχώρησε σε πραξικόπημα και ο εξαναγκασθείς πρωθυπουργός υπέγραψε την παραχώρηση αρμοδιοτήτων του στον Ραγκούση... Μπράβο ρε παλικάρι. Πες κι άλλα τέτοια, να γελάμε, γιατί δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]