Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Bloomberg: Πτώχευση της Ελλάδας "βλέπουν" αναλυτές και επενδυτές

  • Μάλλον ο κύριος Παπανδρέου δεν θεωρείται αξιόπιστος από τους οικονομικούς αναλυτές αλλά και από τους επενδυτές εκτός Ελλάδας, αφού οι χθεσινές του διαβεβαιώσεις φαίνεται πως αντιμετωπίσθηκαν ως... αστείο
Αποτυχία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στήριξης και πιθανότητα διάσπασης της Ευρωζώνης «βλέπουν» αναλυτές και επενδυτές που συμμετείχαν σε τριμηνιαία δημοσκόπηση του αμερικανικού πρακτορείου Bloomberg, η οποία διεξήχθη στις 2 και 3 Ιουνίου 2010.
Από τους 1.001 ερωτηθέντες, που επελέγησαν τυχαία μεταξύ των 300.000 συνδρομητών του Bloomberg παγκοσμίως, ποσοστό 73% εκτιμά ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πτώχευση, ενώ σε ποσοστό 41% εκτιμούν ότι η χώρα θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.
«Υπάρχει ξεκάθαρα ένας κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης» δηλώνει στο πρακτορείο ο Geoff Marson, γενικός διευθυντής σε θυγατρική της Odey Asset Management του Λονδίνου.
Μεταξύ άλλων, η δημοσκόπηση αποτυπώνει δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς του διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-ClaudeTrichet, σε ποσοστό 48%, έναντι της θετικής εικόνας που είχε καταγραφεί (σε ποσοστό 60%) στην προηγούμενη δημοσκόπηση τον Ιανουάριο.
«Θυσίασε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ υπέρ της διάσωσης της Ελλάδας», σχολιάζει στο Bloomberg ο Cyril Boudin, trader παραγώγων της Unicredit Group στο Λονδίνο, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα.
Επίσης, σε ποσοστό άνω του 60% οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι το ευρώ θα υποχωρήσει περαιτέρω έναντι του δολαρίου μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.
Σημειώνεται ότι μεταξύ των Ευρωπαίων που συμμετείχαν στην έρευνα, το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης θα επιτύχει είναι υψηλότερο, φθάνοντας το 30% (έναντι 23% στο σύνολο των ερωτηθέντων).
Ωστόσο, μεταξύ των συμμετεχόντων τόσο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όσο και στην Ασία, η χώρα που εμφανίζει τις υψηλότερες πιθανότητες πτώχευσης είναι η Ελλάδα.
«Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει το σθένος να ελέγξει μακροπρόθεσμα τις δαπάνες», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της RG Knox Co., Robert Knox.
Πιο αναλυτικά, και με εναλλασσόμενη σειρά στην λίστα των χωρών, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν: «Από τις ακόλουθες χώρες, παρακαλώ καταδείξτε αν θεωρείτε ότι είναι πιθανό ή ότι δεν είναι πιθανό να χρεοκοπήσουν λόγω του κρατικού χρέους».

Σε ό,τι αφορά την έξοδο από το ευρώ, οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν: «Πόσο πιθανό θεωρείται ότι κάθε μία από τις παρακάτω χώρες θα υποχρεωθεί να εγκαταλείψει το ευρώ ως εθνικό νόμισμα;»



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Καταστροφολογίες όπως πάντα.

    Μην τρομοκρατείτε τον κοσμο ρε….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς αστειεύεσαι πως καταστροφολογώ. Είναι ξένη δημοσίευση που υπάρχει παντού σήμερα. Αλλά εάν εμείς καταστροφολογούμε, κάποιοι άλλοι έχουν ήδη επιφέρει την καταστροφή. Αυτό δεν πρέπει να το ξέρουν οι έλληνες πολίτες; Ή είναι προτιμότερο να τους επιβληθεί η ποινή του "αιφνίδιου θανάτου"; Μάλλον το δεύτερο ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΑΡΧΟΝΤΑ!!!

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλύτερα να μη συμβούν αυτά και να φύγει ο γιωργάκης !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εχουν ξεσκιστει να προπαγανδιζουν οτι δεν θα πτωχευσουμε κλπ.
    Ως συνηθως αυτη η κυβερνηση λεει ακριβωσς τα αντιθετα μ; αυτα που θα συμβουν. Εχει αναγαγει το ψεμμα και την παραπλανηση απο χρονια τωρα (ΠΑΣΟΚ) σε επιστημη.
    Θα χαιρομουν παρα πολυ να δω να καταρευσει το τραπεχικο συστημα και να καταστραφουν τα λαμογια και οι τραπεζιτες.
    Γιατι μας τρομοκρατουν;
    Εμεις οτι ειναι να χα σουμε θα το χασουμε. Αυτοι τρεμουν μη χασουν τα αυγα και τα πασχαλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΤΑΣΣΕΡΕΙΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΥΣΤΗΜΑΤΟΣ¨:
    -ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    -θΡΗΣΚΕΙΑ
    -ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
    -ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ+ΣΤΡΑΤΟΣ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΥΔΩΝΙΧΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΤΩΣΕΩΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TA MAYΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΚΥΡΙΟΙ.
    Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ.
    ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ,ΝΕΟΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ,ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΝΑΙΕΣ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΜΑΣ.
    ΑΣ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΥΑΛΟ ΑΠΑΛΛΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΟΣΜΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΤΕΦΡΑ ΜΑΣ.

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ Λ. ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]