Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Αλβανία γίνεται Ελλάδα ή η Ελλάδα γίνεται Αλβανία;

  • Αυξήσεις 5%-10% σε μισθούς και συντάξεις στην Αλβανία!!!
  • Το Στέητ Ντιπάρτμεντ κατακεραυνώνει την Αλβανία
Αύξηση σε μισθούς και συντάξεις, ύψους 5%-10%, από την 1η Ιουλίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αλβανίας, Ρίντβαν Μπόντε.
«Οι υψηλοί μισθοί, συμπεριλαμβανομένων των μισθών του προέδρου, του πρωθυπουργού και των υπουργών, θα αυξηθούν κατά 2% και οι μισθοί των εργαζομένων στη διοίκηση από 5% έως 10%», δήλωσε ο κ. Μπόντε.
Στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ο κ. Μπόντε είπε ότι η Αλβανία δεν είναι σε κρίση και ότι οι δείκτες αποδεικνύουν ότι η χώρα δεν δημιουργεί κρίση, αλλά απλά είναι αντιμέτωπη με επιβράδυνση της οικονομίας.
Ο κ. Μπόντε χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης, ότι η χώρα διέρχεται κρίση, αποτυχημένη απόπειρα πρόκλησης πανικού.
Η ετήσια έκθεση του Στέητ Ντιπάρτμεντ είναι κόλαφος για την Αλβανία
"Η Αλβανία θεωρείται χώρα-πηγή διακίνησης ανθρώπων για σκοπούς αναγκαστικής πορνείας και υποχρεωτικής εργασίας, συμπεριλαμβανομένου και του εξαναγκασμού ανήλικων παιδιών σε επαιτεία.
Τα θύματα από την Αλβανία υποβάλλονται σε συνθήκες καταναγκαστικής εργασίας και διακίνησης για σεξουαλικούς σκοπούς εντός της Αλβανίας και ακόμα στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην ΠΓΔΜ, στο Κοσσυφοπέδιο και στη Δυτική Ευρώπη". Αυτό αναφέρεται- μεταξύ άλλων- στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την παράνομη εμπορία ανθρώπων.
Στην έκθεση, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Σκιπ", αλλά και σύσσωμος σχεδόν ο αλβανικός Τύπος, επισημαίνεται ακόμη πως σχεδόν τα μισά από τα θύματα που οδηγήθηκαν για περίθαλψη εντός της χώρας, κατά τη διάρκεια του 2009, ήταν Αλβανοί, πρωτίστως γυναίκες και νεαρά κορίτσια, που υποβάλλονταν σε συνθήκες καταναγκαστικής πορνείας σε ξενοδοχεία και ιδιωτικές οικίες στα Τίρανα, στο Δυρράχιο και στην Αυλώνα. Τα παιδιά, πρωτίστως, ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης για επαιτεία και άλλες μορφές καταναγκαστικής εργασίας.
Στην εισαγωγή της έκθεσης τονίζεται ακόμα ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται πλήρως με τα ελάχιστα κριτήρια για την εξάλειψη της διακίνησης ανθρώπων, παρ' ότι καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες.
Τι γίνεται στην Ελλάδα;
Μετά από αυτές τις εξελίξεις στην γείτονα χώρα, μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούμε εάν η Ελλάδα αλβανοποιείται; Και η ερώτηση έχει βάση τις ίδιες τις εξελίξεις, την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Αλβανών πολιτών σε αντίθεση με την κατακόρυφη πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, οι οποίοι καλούνται να ζήσουν με χρήματα που δεν μπορεί να ζήσει ούτε επαίτης! Ταυτόχρονα, η εγκληματικότητα στην Ελλάδα αυξάνει με εντυπωσιακούς ρυθμούς -με παντελή έλλειψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του εξαφανισμένου Χρυσοχοΐδη- και εάν δεν συμβεί κάτι πραγματικά σημαντικό στον τομέα αντιμετώπισης του εγκλήματος, δεν θα πρέπει να μας φανεί παράξενο εάν η Ελλάδα καταστεί η "βασίλισσα του εγκλήματος" μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια...


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]