Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ήγγικεν η ώρα…» για το «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…»;

  • Ακούγοντας με προσοχή τα Ευαγγέλια τον μήνα που μας πέρασε (Μεγάλη Εβδομάδα), εντόπισα πλήθος ρήσεις και λέξεις που χρησιμοποιούνται, μετά από τόσους αιώνες, στον προφορικό και στον γραπτό λόγο, στις εφημερίδες, στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις
Ρήσεις που σηματοδοτούν και σήμερα ανθρώπους και καταστάσεις. Από το «Μωραί παρθένοι...» και το «Αντί του μάννα χολήν..» έως το «Ήγγικεν η ώρα…» και το «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…»
Φυσικά αυτές τις λίγες ρήσεις (από τις πάρα πολλές) δεν τις αναφέρω τυχαία. Άλλωστε για όσους παρακολουθούν το παρόν ιστολόγιο είναι γνωστό ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν γράφεται (και τονίζεται)… τυχαία!
Από τον Ιανουάριο λοιπόν απευθύνω ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο της Goldman Sachs, όταν για ακόμα μια φορά… άλλοι περί άλλων ετύρβαζαν !!
Πρόσφατα δε, αυτό τον σκοτεινό ρόλο της Goldman Sachs τον ανακάλυψαν και οι κυβερνήσεις διαφόρων κρατών και έχουν αρχίσει τη διεξαγωγή ερευνών.
Επέμενα και επιμένω ότι κάποια στιγμή θα γίνει εξεταστική Επιτροπή στην χώρα μας, όπου θα εξετάσει αυτή την «ανίερη» συνεργασία της Αμερικανικής εταιρίας με τον κ. Γ.Παπανδρέου.
Ξεκινώντας από το «Μωραί παρθένοι...» υπενθυμίζω ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου εκλέγεται βουλευτής από το 1981. Υπήρξε υπουργός στις κυβερνήσεις του πατέρα του και υπουργός σε όλες τις κυβερνήσεις Σημίτη. Έχει μακρόν πολιτικό βίο. Μην ξεχνιόμαστε!
Επειδή λοιπόν από τον περασμένο Οκτώβρη διάγουμε την περίοδο του «Αντί του μάννα χολήν...» τίθενται τα εξής ερωτήματα: Γνώριζε ο κ. Γ. Παπανδρέου για τα κόλπα που έστησε η Goldman Sachs με την κυβέρνηση Σημίτη, ώστε να εμφανίζονται τα χρέη της χώρας μας ως επενδύσεις;
Γνώριζε ότι η Goldman Sachs δεν είναι κάτι… «καθαρό και αμόλυντο»; Γνώριζε ότι η αμερικανική εταιρία μαγείρευε τον χυλό υψηλού κινδύνου με την κωδική ονομασία Abacus -από το αρχαίο άβαξ- για να ρουφήξει τον… άμπακο;
Γνώριζε ο κ. Παπανδρέου ότι η επιρροή της Goldman Sachs αναβλύζει εδώ και χρόνια μέσα από τις πηγές πολιτικών δυνάμεων και χρήματος, κατά έναν αρκετά… περίεργο και σκοτεινό τρόπο; Δεν μπορεί, κάτι… θα γνώριζε! Είπαμε! Ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι βουλευτής από το 1981 και υπουργός από το 1985!
Θα γνώριζε φερ` ειπείν για τον ρόλο του υπουργού του Μπους πατρός, του Ζέλικ, στην Goldman Sachs. Δεν μπορεί να μη γνώριζε! Ο κύριος αυτός άλλωστε δεν είναι… τυχαίος. Σήμερα… πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ιδιότητα με την οποία σχολίαζε τις προάλλες την τρέχουσα ελληνική τραγωδία.
Ασφαλώς ο κ. Γ. Παπανδρέου θα γνώριζε και τον ρόλο του κ. Ρούμπιν -υπουργός του Κλίντον- στην Goldman Sachs. Μη ξεχνάμε ότι… ΚΑΠΟΙΟΥΣ συνάντησε ο κ. Γ. Παπανδρέου, όταν διέκοψε την προεκλογική του εκστρατεία για να μεταβεί στις ΗΠΑ και στο Ίδρυμα Κλίντον. Ποιούς συνάντησε άραγε ο κ. Γ. Παπανδρέου στο Ίδρυμα Κλίντον;
Ασφαλώς ο κ. Γ. Παπανδρέου θα γνώριζε ότι από την… ιεραρχία της Goldman Sachs προερχόταν και ο Στέφεν Φρίντμαν, πρόεδρος της Τράπεζας Ομοσπονδιακών Αποθεμάτων ως τον… Μάιο του 2009!
Θα γνώριζε επίσης ο κ.Γ. Παπανδρέου (ή όφειλε να γνωρίζει, αλλιώς δεν κάνει για αυτήν τη δουλειά) ότι επί κυβερνήσεων Καραμανλή, η Goldman Sachs άρχισε να εξαπολύει οικονομικό πόλεμο και να ποντάρει… στη χρεοκοπία της Ελλάδας!!!
Ασφαλώς ο κ. Γ. Παπανδρέου και δεν ήταν… «μη γνώστης» όλων αυτών. Τα γνώριζε! Γιατί λοιπόν συναντιόταν με τους εκπροσώπους της Goldman Sachs και επί αμερικανικού εδάφους κι επί ελληνικού ακόμα και μετά την εκλογή του ως Πρωθυπουργός (στο Μαξίμου και στο Πεντελικόν);
«Ήγγικεν η ώρα…» για το «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…» άραγε;
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]